Zatvori
FER uprava
Foto: FER.HR
PoslovniPuls
04/10/2022

Vedran Bilas je novi dekan FER-a

S novom akademskom godinom započeo je i mandat nove uprave zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).

Prof. dr. sc. Vedran Bilas od 1. je listopada preuzeo dužnost dekana Fakulteta za mandatno razdoblje akademske godine 2022./2023. i 2023./2024.

U upravljanju mu pomažu najbliži suradnici: prodekan za istraživanje i inovacije, prof. dr. sc. Stjepan Bogdan, prodekan za poslovanje i digitalizaciju, prof. dr. sc. Jadranko Matuško, prodekanica za studente, izv. prof. dr. sc. Ana Sušac te prodekan za nastavu, prof. dr. sc. Bojan Trkulja.

Premise kojima će se nova uprava FER-a voditi u predstojećem mandatnom razdoblju su: otvorenost, odgovornost, organiziranost i optimizam, poručuju iz FER-a.

Područje istraživanja profesora Vedrana Bilasa su pametni senzori i njihova primjena.

"Kao inženjera i istraživača vesele me projekti, cjelokupno putovanje i konačan rezultat u rukama korisnika. Posebice kada studenti na tom putovanju uče i stječu iskustvo - neprocjenjivo. Tehnologija pomaže ljudima, ali nije dovoljna za razvoj i prosperitet. Zato izučavam i podučavam kolegije kao što su tehnološko poduzetništvo, inženjerski menadžment i upravljanje inovacijama", ističe novi dekan Bilas.

Dekanstvo vidi kao služenje zajednici. Tijekom mandata će se usmjeriti na unutarnje procese i iskorake u nastavi, istraživanju i inovacijama (transparentno i uključivo vođenje), suradnju unutar Sveučilišta, ali i s kreatorima politika te poslovnom zajednicom u vanjskom djelovanju. Jedan od prioriteta bit će i podizanje kvalitete rada na diplomskom studiju, te u skladu s trenutkom, obnova zgrada Fakulteta uz očuvanje uvjeta i kvalitete studiranja i rada.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram