Zatvori
PoslovniPuls
07/09/2022

Microsoft otkriven kao jedan od ulagača u tajnoviti startup osnivača Ubera

Financial Times danas je otkrio kako je Microsoft jedan od najvećih ulagača u tajnoviti startup CloudKitchens, a iza kojeg stoji osnivač i bivši izvršni direktor Ubera, Travis Kalanick.

Prema FT-u, Microsoft je bio uključen u ulaganje vrijedno 850 milijuna dolara, koje je zaključeno krajem prošle godine. Tko je još sudjelovao u tom ulaganju, trenutno nije poznato.

Ovaj startup dilljem svijeta upravlja tzv. "dark" kuhinjama koje iznajmljuje online startupima koji se žele okušati u restoranskom biznisu bez potrebe za posjedovanjem vlastite kuhinje, a uz tehnološku podršku i dostavnu logistiku servisa poput Glova i Uber Eats-a.

Microsoft je bio i jedan od ulagača u Uber.

Kalanick, baš poput priče s Uberom, nije bio jedan od originalnih osnivača CloudKitchensa. On je još 2018. godine otkupio kompaniju City Storage Systems, izvršio rebranding i postavio sebe na mjesto izvršnog direktora.

Iako je Kalanick navodno uložio vlastiti novac u razvoj CloudKitchens-a, najveću pojedinačnu injekciju dodatnog kapitala dobio je od strane državnog ulagačkog fonda iz Saudijske Arabije, koji je u novi pothvat Uber-ovog zloglasnog direktora uložio oko 400 milijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram