Zatvori
blockchain
Foto: Pexels
PoslovniPuls
31/08/2022

Electrocoin i LAQO najavili suradnju na prihvatu kriptovaluta

Nakon nedavnog uvođenja kriptovalutnog plaćanja u najveći maloprodajni lanac u regiji s približno 2000 prodajnih mjesta, tvrtka Electrocoin nastavlja uspješnu implementaciju digitalnog i pametnog plaćanja, ovog puta u suradnji s Croatia osiguranjem, navodi se u priopćenju.

Korisnici će tako svojim kriptovalutama na LAQO web stranici moći plaćati Obvezno i Kasko auto osiguranje, potpuno digitalno. Na LAQO webshopu moći će se koristiti 13 različitih kriptovaluta - bitcoin, bitcoin cash, ether, ripple, EOS, stellar lumen, DAI, tether, USDC, binance USD, solana, dogecoin i litecoin.

Plaćanje kriptovalutama omogućuje Electrocoinov elektronički platni servis PayCek, koji svojim standardom sigurnosti pokazuje mogućnost uspješne suradnje čak i s visoko reguliranim entitetima tradicionalnog financijskog sustava kao što su osiguravajuće kuće.

"LAQO je prvo osiguranje u Hrvatskoj koje je uvelo plaćanje kriptovaluta čime smo se još snažnije približili digitalnim korisnicima, nudeći im u potpunosti novo iskustvo kupovine. Kao digitalna kompanija kontinuirano uvodimo inovacije koje doprinose društvu i potičemo val inovativnosti na cijelom tržištu, a uskoro pripremamo još novosti", poručila je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

"Suradnje poput ove svakako potvrđuju mogućnost ulaska decentraliziranih financija u tradicionalne financijske institucije. Naravno, želim zahvaliti i LAQO ekipi što je prepoznala potencijal koji pružaju kriptovalute i kriptovalutna plaćanja", rekao je Nikola Škorić, osnivač i direktor Electrocoina.

Tvrtka Electrocoin svojim poslovnim suradnicima nastavlja pružati mogućnost privlačenja nove generacije potrošača te samim time širiti pozitivnu klimu u industriji kriptovaluta u Hrvatskoj. Budući da je potencijal za plaćanje u kriptovalutama prepoznat u mnogim zemljama, Electrocoin već ove godine svoje poslovanje planira usredotočiti ka širenju na europsko tržište. Svojim sustavom PayCek omogućuju zaštićeno procesiranje uplata u kriptovalutama za više od 400 korisnika na preko 2000 lokacija, a pružaju i usluge kripto mjenjačnice preko koje se može kupiti čak 35 različitih kriptovaluta, zaključuje se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram