Zatvori
PoslovniPuls
23/08/2022

Evo koliko bi mogao stajati novi iPhone 14

Apple će na događaju najavljenom za 7. rujna predstaviti pregršt novih mobilnih uređaja iz svoje ponude. Naravno svi pogledi su uprti prema iPhone-u 14 koji bi uskoro trebao zamijeniti postojeću 13-ticu, uz istu početnu prodajnu cijenu od 799 dolara, na našem tržištu vjerojatno u značajno uvećanom iznosu.

Osnovni iPhone 14 model trebao bi biti gotovo pa identičan iPhone-u 13. Sličnosti ne prestaju izvana, pa tako glasine koje su dosad procurile govore i o nastavljanju korištenja "starog" čipa A15.

Međutim, iPhone 14 Pro modeli donose nešto veće razlike. Sa zaslona nestaje omrženi "zub" i zamjenjuje ga rupica za kameru i Face ID tehnologiju, dok će sirova procesorska snaga dolaziti iz novog, navodno bržeg i efikasnijeg A16 čipa.

Upgrade za Pro modele, čini se, dolazi i u cijeni, pa će tako iPhone 14 Pro biti za oko 100 dolara skuplji nego prošlogodišnji Pro model, uz navodnu početnu cijenu od 1099 dolara, dok će "Mini" u potpunosti nestati iz ponude.

Novi iPhone 14 modeli u prodaji će se, prema insiderskim izvještajima, naći već 16. rujna.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram