Zatvori
PoslovniPuls
02/08/2022

MBA – Pr(a)va stepenica u profesionalnom razvoju

Uspješan tim mora imati vrhunskog lidera, a kontinuirano ulaganje u profesionalni i osobni razvoj odlika je svakog od njih. Ambicija i želja za napredovanjem utkani su u genski kod svakog pojedinca koji želi postići više - transformirati se u boljeg čovjeka, profesionalca i lidera. 

Jeste li jedan od njih

U današnjoj korporativnoj kulturi pojedince se stalno potiče na napredak i ostvarivanje karijernih aspiracija i snova. Kada je riječ o napredovanju i uspinjanju po hijerarhijskoj ljestvici potreban je proaktivan pristup, preuzimanje inicijative i odgovornosti za ostvarenje profesionalnih ambicija. Za takvo napredovanje potreban je svakodnevni razvoj i dodatna edukacija kojom ćete postići svoje ciljeve i razviti se u poslovnom svijetu, a jedna od takvih edukacija je MBA program.

Ako razmišljate o upisu na neki MBA program, ali niste sigurni je li sada pravo vrijeme i jeste li dobar kandidat, ovaj tekst će vam pomoći shvatiti ključne prednosti te donijeti odgovor na pitanje: Trebate li upisati MBA program?

Zašto MBA?

Kratica MBA (Master of business administration) sve je poznatija i cjenjenija među profesionalcima širom svijeta pa tako i u Hrvatskoj. MBA vas neće učiniti genijem na svim razinama, ali će vas naučiti upravljanju, vođenju i inspiriranju drugih. Pojedinci koji uspješno prođu program često budu nagrađeni dodatnom razinom samopouzdanja, a novi koncepti i način razmišljanja utječu na to kako se osjećaju i kako ih drugi vide. 

Također, MBA programi će vam pomoći da se istaknete u moru poslovnih ljudi, dati vam komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju te utjecati na vaša mjesečna primanja i razinu zadovoljstva. 

Glavni cilj MBA-a je promjena paradigme i navika, kreiranje neovisnosti u donošenju i provođenju odluka, širenje vidika, pomicanje vlastitih granica te slobodna promišljanja.

Djelujte lokalno - mislite globalno

Svijet se značajno promijenio posljednjih godina, a u narednih pola stoljeća promijenit će se u potpunosti. U predviđanju budućnosti poslovne škole nisu ni bolje ni lošije od ostatka društva, no mogu pomoći u razvijanju sposobnosti kritičkog i refleksivnog razmišljanja koje su potrebne za rad u neizvjesno vrijeme koje prate brojne promjene. 

Na vama je da doskočite promjenama i odlučite do koje razine vodstva želite doći!

Ponešto za svakoga - tri razine vodstva

U poslovnom odnosno menadžerskom svijetu postoje tri razine vodstva: niže (first line), srednje (middle) i visoko (top)

Niža razina vodstva (first line management) obuhvaća tri glavna zadatka, a to su učenje iz rada, usvajanje novih znanja i preuzimanje odgovornosti. Ova razina vodstva predstavlja kamen temeljac za razvoj karijere uspješnog lidera.

Druga, srednja razina vodstva (middle management) složenija je i podrazumijeva kontinuirano nadograđivanje novih vještina i znanja, preuzimanje odgovornosti za provedbu promjena te pokretanje vlastitih inicijativa

Treća, odnosno najviša razina vodstva (top management) zadužena je za cijeli proces – od početka do samog kraja. Lideri ove razine zauzimaju mjesto osnivača ili dioničara te prenose viziju i postavljaju strategiju.

Upisom MBA programa promijenit ćete razmišljanje i znatno brže stići do željenog cilja. 

COTRUGLI – poslovna škola s 20 generacija uspjeha

COTRUGLI Business School je međunarodno priznata škola, akreditirana od strane AMBA-e, s reputacijom vodeće poslovne škole u jugoistočnoj Europi, koja zna kako je vrijeme neprocjenjivo. COTRUGLI MBA programi pokrivaju različite poslovne teme, namijenjeni su svim razinama vodstva, a škola surađuje s vodećim svjetskim stručnjacima i akademicima. 

COTRUGLI nudi tri MBA programa: International MBA koji je osmišljen za mlađe menadžere i pojedince visokog potencijala. Zatim, Executive MBA koji je namijenjen srednjoj razini managementa, proaktivnim poduzetnicima i iskusnim profesionalcima željnim stjecanja poslovnih znanja i vještina i Chief Executive MBA koji je dizajniran za prilagodbu zauzetim rasporedima rukovoditelja i vlasnika tvrtki. 

Pogledajte detaljnu ponudu programa i potražite dodatne informacije na poveznici

SPONZORIRANO / PROMO

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram