Zatvori
PoslovniPuls
25/07/2022

Na krilima uspješne sezone: Sve veća potražnja za Bolt-om u Dalmaciji

Iz Bolta stižu dobre vijesti za korisnike platforme, kao i za vozače-partnere koji se u ljetnim mjesecima nalaze u južnim, ali i u drugim krajevima Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Boltove metrike vožnji na zahtjev u obalnim područjima Republike Hrvatske, poglavito oko Splita, Zadra i Dubrovnika pokazuju značajan trend rasta - cjelokupni broj završenih vožnji u drugom kvartalu je viši za čak 76% u odnosu na prvi kvartal 2022. Uz to, zanimljivo je istaknuti kako je u odnosu na prošlu godinu (svibanj i lipanj 2021.) broj vožnji putem Bolt platforme samo u lipnju 2022. porastao za čak 55.9%, dok je i broj korisnika u istom periodu porastao za čak 95.9%. Jednako tako rasla su i prosječna primanja vozača-partnera - prosječna satnica iznosi i do 130 HRK. Veći broj vozača doveo je i do povećanja pogodnosti za korisnike platforme - prosječno vrijeme čekanja vožnje stiglo je do svega 4 minute.

No, trend rasta u ljetnim mjesecima nije bio ograničen samo na Dalmaciju - u isto vrijeme potražnja za vozačima u Zagrebu se povećala te su prosječna satnice dostigle prosjek od 135 HRK, uz određene periode gdje su zarađivali i do 200 HRK. Također, broj korisnika u Zagrebu u lipnju 2022. rastao je za 24.6% u odnosu na lipanj 2021., a prosječno vrijeme dolaska vozila kreće se oko 5 minuta.

“Ovakvi rezultati pokazuju kako je potreba za našim uslugama sve veća, ali i kako postoji prostor za daljnje proširenje i osnaženje naše mreže vozača-partnera koji ovim putem mogu ostvariti dobru dodatnu zaradu. Pri tome bismo željeli istaknuti i druge pozitivne pomake koji će dalje utjecati na rast i smanjenje vremena čekanja, poput promjene pravilnika za uvjete taksi vozila koja omogućuje korištenje vozila s motorima koji zadovoljavaju i Euro5 normu. Samim time, više vozača imat će pristup više vozila koja će moći obnašati djelatnosti taksija te će se olakšati većem broju ljudi da rade kao taksisti, ne samo u ljetnim mjesecima nego kroz cijelu godinu.”, izjavio je Tomislav Lukačević, direktor Bolta Hrvatska.

Usporedbe radi, to je povećanje završenih vožnji od 253.6% u odnosu na sezonu 2020., s porastom
broja korisnika od vrtoglavih 316.6% u lipnju 2022. s obzirom na lipanj 2020 u Dalmaciji, dok je u
Zagrebu zabilježen rast od 80.9% više korisnika u odnosu na lipanj 2020.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram