Zatvori
PoslovniPuls
08/07/2022

Delivery Hero dovršio preuzimanje Glova

Delivery Hero, svjetska platforma za lokalnu dostavu, uspješno je poduzela sve završne radnje za transakciju u vezi s GlovoApp23 odnosno za preuzimanje Glova. Grupa će time biti većinski dioničar Glova i držat će gotovo 94 posto dionica platforme za dostavu različitih kategorija proizvoda. Vrijednost transakcije nije poznata.

"Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i vrlo smo sretni što možemo poželjeti dobrodošlicu Glovu u obitelj Delivery Hero. Godinama se poznajemo, volimo i vjerujemo jedni drugima. Naši timovi dijele istu viziju, a ipak još uvijek možemo puno naučiti jedni od drugih razmjenom znanja i istraživanjem tehnoloških i operativnih sinergija", rekao je Niklas Östberg, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Delivery Hero.

Delivery Hero posluje u više od 70 zemalja diljem Azije, Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka i Afrike. Tvrtka je započela kao služba za dostavu hrane 2011. godine, a danas vodi vlastitu platformu za dostavu na četiri kontinenta.

Uz to, Delivery Hero je pionir u brzoj trgovini, sljedećoj generaciji e-trgovine, s ciljem da namirnice i kućanske potrepštine kupcima dostavi za manje od jednog sata, a često i za 20 do 30 minuta. Sa sjedištem u Berlinu, tvrtka kotira na Frankfurtskoj burzi od 2017. i dio je burzovnog indeksa MDAX.

Oscar Pierre, izvršni direktor i suosnivač Glova, rekao je kako će udruživanje snaga s obitelji Delivery Hero ubrzati njihov rast i razvoj. Glovo je osnovan 2014. u Barceloni, djeluje u 25 zemalja Europe, središnje Azije i Afrike.

"Zajedno ćemo tako služiti velikom dijelu stanovništva na četiri kontinenta, s milijunima lokalnih tvrtki i dostavljača koji će kontinuirano imati koristi od naše platforme", rekao je Pierre.

Snažna prisutnost Glova u Južnoj Europi i EEMEA-i nadopunjuje globalni otisak Delivery Heroa, čime se ukupan broj zemalja popeo na 74 i na raspolaganju je gotovo 2 milijarde ljudi na četiri kontinenta.

Glovo će nastaviti poslovati sa svojim postojećim brendom i platformom pod trenutnim menadžerskim timom na čelu s dvojicom osnivača Oscarom Pierreom i Sachom Michaudom, koji nastavljaju držati svoja ulaganja u Glovo.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram