Zatvori
PoslovniPuls
21/06/2022

Hrvatski "LinkedIn za sportaše" najavljuje vlastiti kripto token

Aplikacija sportyn, ili kako je sportaši vole nazivati 'LinkedIn za sport', koja trenutno broji više od 100 tisuća korisnika, donosi novu dimenziju u sportskoj industriji. Ova najbrže rastuća platforma za sportaše na jesen najavljuje još jedan iskorak – STYN token stiže na kripto tržište, a uvodi se i funkcija train & earn crypto, koji zajedno mijenjaju budućnost financiranja i razvoja sportaša.

Danas, od 700 milijuna sportaša diljem svijeta, manje od 3 posto njih postiže željenu vidljivost te ih željena publika primijeti, koristeći postojeće platforme društvenih medija ili putem sportskih natjecanja. Sportyn je riješio upravo te probleme svojim naprednim tražilicama, AI algoritmima i mnoštvom korisnih alata, unutar same platforme, koji od sada pomažu sportašima da lakše budu zamijećeni, a time i lakše ostvare svoj potencijal

Više od 90 posto sportaša korisnika aplikacije ispunilo je svoj dizajnirani digitalni životopis, tj. 'sportyn ID', koji jednim klikom mogu poslati na stotine adresa u PDF formatu i s personaliziranim QR kodom, što im omogućuje brzo povezivanje sa sportskim svijetom.

Drugi veliki problem za sportaše na kojem platforma upravo radi jest rješavanje financiranja njihovog razvoja. Sport je financijski zahtjevan i statistički vrlo mali broj sportaša bude financiran prije postizanja nekog većeg uspjeha. Na aplikaciji će od ove jeseni sportaši moći pokrenuti svoju crowdfunding kampanju u kojoj će moći odrediti iznos sredstava koji im je potreban za jednogodišnji plan treniranja, za put na turnire, prehranu i sportsku opremu. Podrška kroz uplate sredstava u pojedinačne kampanje bit će omogućena u FIAT valutama, odnosno karticama u eurima, dolarima, ali i koristeći blockchain tehnologiju s plaćanjem u kriptovalutama.

Naime, platforma trenutno razvija blockchain protokol za STYN token koji će početkom jeseni ove godine biti izlistan na nekoliko CEX-ova, odnosno centraliziranih mjenjačnica. Whitepaper će službeno biti objavljen do kraja kolovoza na sportyn webu dok se crowdsale očekuje u rujnu. Ovaj će token svojim korisnicima omogućiti da otključaju premium razinu platforme, a time i dodatne značajke koje aplikacija nudi, da postignu visoko vrijednu vidljivost i povezivanje, osiguraju financijska sredstva za sportski razvoj, izlože NFT-ove, primaju povratne nagrade u crypto tokenima za svaku potporu sportašu, dobiju pristup ekskluzivnim pogodnostima, ponudama trećih strana i još mnogo toga.

“Mi u Sportynu želimo demistificirati kripto tehnologiju široj sportskoj javnosti te sportašima omogućiti da na brz i jednostavan način dođu do potrebnih sredstava za svoj sportski razvoj. Isto tako da budu relativno brzo primijećeni od strane skauta klubova, skauta fakulteta, raznih sportskih agencija ali i sponzora te svih drugih koji mogu pomoći u financiranju razvoja sportaša. Vizija Sportyn-a je pomoći što većem broju sportaša u svijetu na njihovom dugačkom putu u kojem veliki faktor, barem za većinu sportaša predstavlja financiranje treninga, opreme, putovanja te sportska prehrana“, izjavio je Ivan Ilečić, osnivač i izvršni direktor tvrtke Sportyn Inc.

Početkom jeseni sportyn će omogućiti korisnicima sportašima da koriste i najnoviju opciju train & earn crypto što u prijevodu znači da će sportyn platforma sportaše nagraditi za svoje treninge u STYN tokenima. Iste tokene će moći iskoristiti za razne popuste svih proizvoda unutar aplikacije kao što su sportska oprema, sportska prehrana, ali i za promote opciju koja im omogućuje bolje i brže povezivanje sa sportskom publikom i sponzorima.

Također, korisnici će u jednom trenutku imati i opciju monetiziranja odnosno prodaje ili zamjene STYN tokena na exchange platformama za bitcoin, ethereum, solana, matic i mnoge druge ili, na kraju, zamijeniti u euro ili dolare te sredstva prebaciti na svoju sportyn debitnu karticu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram