Zatvori
PoslovniPuls
28/04/2022

Provectus upravlja najvećim private equity fondom u Adria regiji

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, objavio je finalno zatvaranje svog fonda ASEF (Adriatic Structured Equity Fund) u koji je prikupljeno ukupno 94 milijuna eura, čime je taj fond postao najveći private equity fond u Adria regiji.

Finalni iznos pod upravljanjem je u godinu i pol dana poslovanja fonda povećan za čak 70 posto, odnosno za 38,5 milijuna eura, u odnosu na inicijalnu veličinu fonda pri osnivanju u kolovozu 2020. godine.

PCP je u ASEF fond privukao široku bazu ulagatelja koja se sastoji od 19 vodećih institucionalnih investitora sa sjedištem u EU, a radi se o mirovinskim fondovima, osiguravajućim društvima, vodećim regionalnim i međunarodnim bankama i razvojnim bankama.

"Želim zahvaliti svim našim ulagateljima na ukazanoj podršci i povjerenju. Uvjeren sam da ćemo svojim investicijama najbolje pokazati da ova regija ima puno potencijala za investiranje i za ubrzavanje rasta ambicioznih kompanija", izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner u PCP-u.

PCP je do sada kroz ASEF fond realizirao deset investicija, i to kroz ulaganje u tri temeljne kompanije u sektorima privatnog zdravstva, stomatologije i specijalizirane maloprodaje. Također, u završnoj su fazi pregovora za dodatne investicije, a realizacija se očekuje u narednim mjesecima.

Fokus PCP-a je ulaganje u profitabilne kompanije u rastućim sektorima kojima je potreban kapital za daljnji rast, a imaju značajnu poziciju na tržištu i potencijal za konsolidaciju sektora u kojima posluju, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram