Zatvori
Foto: Orqa
PoslovniPuls
28/04/2022

Hrvatski dron startup Orqa preuzeo švicarski ImmersionRC

Brzorastuća osječka tehnološka tvrtka Orqa stekla je 100 posto udjela u švicarskom ImmersionRC-u, čime je došlo do jedne od najvažnijih poslovnih akvizicija u industriji FPV dronova, navodi se u priopćenju. Potpisivanje ugovora između ovih dviju tvrtki nastavak je dosadašnje uspješne suradnje od koje i dalje možemo očekivati značajne inovacije korištenjem najnaprednijih digitalnih tehnologija.

"Spremni smo za buduće zajedničke inovativne uspjehe koji su zajamčeni spajanjem i akvizicijom IRC portfelja, čime će Orqa na globalnom tržištu moći ponuditi jedan od najcjelovitijih portfelja tehnologija za dronove. Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu u Orqa tim našem dugogodišnjem partneru i prijatelju Tonyju", rekao je Srđan Kovačević, izvršni direktor Orqe, koji se trenutno nalazi u Washingtonu kao dio delegacije DIGITALEUROPE kako bi surađivao s istaknutim američkim kreatorima politike s ciljem usklađivanja globalnog digitalnog poslovanja.

"Nakon više od dvije godine uspješne suradnje, primarno kao proizvodni partner za Ghost liniju proizvoda, uvjeren sam da je spajanje s Orqom ključan korak za razvoj budućih vrhunskih tehnologija čime ćemo postati najmoćnija tvrtka za inženjering i proizvode u FPV industriji", objasnio je Anthony Cake, nekadašnji izvršni direktor IRC-a, a sada novoimenovani glavni direktor za tehnološke inovacije Orqe.

Tvrtka ImmersionRC (IRC), sa svojim desetogodišnjim iskustvom, smatra se začetnikom FPV industrije specijalizirane za napredna rješenja za dronove, dok je Orqa u zadnjih nekoliko godina postala globalni lider u dizajnu i proizvodnji video-naočala za pilote dronova i jedna od vodećih tvrtki u industriji bespilotnih letjelica. Okosnicu Orqinog poslovanja čine razvoj i prototipiranje uređaja iz područja tehnologija pogleda iz prvog lica (FPV), udaljene stvarnosti (RR), prijenosa video signala i radio-komunikacije te proizvodnja elektroničkih komponenata i uređaja.

Spajanje i partnerstvo ovih dvaju inovatora zapravo i ne čudi kad se uzme u obzir da je riječ o izuzetno jakim tvrtkama u FPV industriji, čiji se proizvodi i poslovna vizija savršeno uklapaju i nadopunjuju. ImmersionRC, sa sjedištem u Švicarskoj, već je desetljeće specijaliziran za naprednu elektroniku i jedan je od začetnika FPV tehnologija, dok je Orqa u Hrvatskoj, iako osnovana tek 2018. godine, vrlo brzo postala globalni lider u dizajnu i proizvodnji tehnologija za dronove i stručnosti u video sustavima niske latencije i VR/AR slušalicama sljedeće generacije za daljinsko upravljanje bespilotnim platformama i poboljšane sposobnosti vida.

Prema uvjetima Ugovora, Orqa preuzima 100 posto IRC-a, dok se njegov izvršni direktor Anthony Cake sa svojim bogatim iskustvom pridružuje Orqinom timu na poziciji glavnog direktora za tehnološke inovacije.

Orqa nastavlja s razvojem svih postojećih IRC proizvoda koji će se i u budućnosti prodavati, kao dio portfelja najmoćnije tvrtke FPV industrije sa sjedištem u EU.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram