Zatvori
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
11/04/2022

Prosječna neto plaća u Zagrebu veća za 1.150 kn u odnosu na nacionalni prosjek

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 8528 kuna, što je porast od 5.5 posto u odnosu na siječanj 2021., objavili su iz Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za siječanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 7378 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1150 kuna.

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za mjesec siječanj isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 13.681 kunu.

Nasuprot tomu, najniža je isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4.877 kuna.

Prosječna mjesečna bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 11.887 kuna, što je porast za 6.4 posto u odnosu na siječanj 2021. godine, objavljeno je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram