Zatvori
Foto: Andrey Metelev
PoslovniPuls
31/03/2022

Visa pokreće NFT mentorski program za kreatore sadržaja

Visa je najavila pokretanje programa za pomoć kreatorima u snalaženju s NFT-ovima, a jednogodišnji program osmišljen je tako da okupi globalnu skupinu kreatora zainteresiranih za izgradnju svog poslovanja uz NFT.

Trenutačno oko 50 milijuna umjetnika, glazbenika i kreatora svih vrsta objavljuje sadržaj kao izvor prihoda kroz puno ili nepuno radno vrijeme. S procijenjenom veličinom tržišta od više od 100 milijardi dolara, ekonomija kreatora jedna je od najbrže rastućih kategorija malih poduzeća.

Kako bi podržala ovaj rast, Visa je pokrenula program Visa Creator, inicijativu koja ima za cilj pomoći digitalnim umjetnicima, glazbenicima, modnim dizajnerima i filmašima ubrzati svoje poslovanje putem ne-zamjenjivih tokena (NFT). Svaki ciklus programa podržat će odabranu skupinu poduzetnika koji žele produbiti svoje razumijevanje tehnologije i platformi koje podržavaju NFT trgovinu.

Rast poslovanja uz NFT

Budući da NFT-ovi mogu uspostaviti vlasništvo i autentičnost digitalne robe i medija, poput slika, videozapisa i glazbe, mogu pomoći kreatorima da generiraju prihod i razviju svoje poslovanje.

“NFT-ovi imaju potencijal postati snažan akcelerator ekonomije kreatora,” rekao je Cuy Sheffield, voditelj odjela kriptovaluta unutar Vise. “Proučavali smo NFT ekosustav i potencijalan utjecaj na budućnost trgovine, maloprodaje i društvenih medija. Putem programa Visa Creator želimo pomoći ovoj novoj vrsti malih i mikro poduzeća da iskoristi nove medije za digitalnu trgovinu.”

Zajednica, mentorstvo i pristup za nove umjetnike

Program Visa Creator namijenjen je poduzetnicima koji se bave umjetnošću, glazbom, modom i filmom koji su ozbiljni u uključivanju NFT-a u svoj poslovni model, bez obzira na to jesu li tek iskovali svoj prvi NFT ili imaju iza sebe nekoliko uspješnih izdavanja.

"U prvim danima svoje NFT karijere, oslanjao sam se na zajednicu stručnjaka i zagovornika NFT-a", kaže Micah Johnson, bivši profesionalni sportaš, umjetnik iza Akua i jedan od prvih sudionika koji je radio s programom Visa Creator. "Uzbuđen sam što ću raditi s Visom u pružanju iste vrste mentorstva novim umjetnicima koji kreću na svoje NFT putovanje."

Odabrani kreatori pridružit će se programu koji je osmišljen za izgradnju i produbljivanje znanja u kriptotrgovini i tradicionalnim plaćanjima. Program je usmjeren na podršku kreatorima u pet ključnih područja:

• Tehničko i proizvodno mentorstvo: Mentorstvo s Visinim timom voditelja kripto proizvoda i strategija, zadužeih za teme poput: procjene zamjena (trade off) između temeljnih blockchain mreža, pametnih ugovora i NFT tržišta.
• Izgradnja zajednice: Prilika za razmjenu ideja i rješavanje problema sa zajednicom kreatora u različitim fazama njihova NFT putovanja.
• Pristup voditeljima: pristup vodećim osobama i istraživačima koji rade na području digitalne trgovine, web3, kriptovaluta i plaćanja.
• Izloženost Visinim klijentima i partnerima: Mogućnosti za suradnju s tvrtkama u cijeloj Visinoj mreži klijenata i partnera.
• Stipendija: jednokratna stipendija koja pomaže autorima da pokrenu sljedeću fazu rasta.

Podrška novim oblicima malog poslovanja

Program Visa Creator dio je Visinih stalnih napora da pomogne malim i mikro poduzećima da steknu veći pristup digitalnom gospodarstvu. Kroz inicijative u zajednici kao što su Creator Program i She’s Next, Visa je usredotočena na digitalno osposobljavanje malih i mikro poduzeća kroz mogućnosti pristupa financiranju, resursima i stručnosti, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram