Zatvori
PoslovniPuls
28/03/2022

Elon Musk: Do kraja iduće godine kreće proizvodnja Tesla humanoidnih robota

Elon Musk u razgovoru s prvim čovjekom njemačkog izdavačkog diva Axel Springer, Mathiasom Döpfnerom, je kazao kako Tesla ima ozbiljne planove s proizvodnjom humanoidnih robota.

"Humanoidni roboti su nešto što se događa. Brzina razvoja tehnologije umjetne inteligencije je sve veća", rekao je Musk komentirajući razvoj Teslinog humanoidnog robota Optimus, koji je po prvi put predstavljen 2021. godine, kada ga je Musk nazvao "najvažnijim proizvodom na kojem Tesla radi".

"Optimus je robot opće namjene, neka vrsta droida radnika", rekao je izvršni direktor Tesle. "Inicijalna uloga će biti u poslu koji se ponavlja, koji je dosadan ili opasan. U osnovi, posao koji ljudi ne žele raditi."

Rekao je kako misli da će razvoj tehnologije ljudima jednog dana dopustiti da se "prebace" u Optimus robota.

"Mogli bismo prebaciti 'stvari' za koje vjerujemo da nas čine tako jedinstvenima", rekao je. "Sada, naravno, ako više niste u tom tijelu, to će definitivno biti razlika, ali što se tiče očuvanja naših sjećanja, naše osobnosti, mislim da bismo to mogli učiniti."

Ekcentrični milijarder najavio je kako ćemo ove godine vidjeti novi prototip Optimusa, dok do kraja iduće godine planira početak veće proizvodnje.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram