Zatvori
Foto: Museum of Illusions / Kata Prolić
PoslovniPuls
15/03/2022

KARIJERE: Kata Prolić je nova direktorica marketinga u Muzeju Iluzija

Naša najpoznatija muzejska franšiza, naravno riječ je o Muzeju Iluzija, dobila je novu direktoricu marketinga. Riječ je o bivšoj voditeljici product marketinga u Telemachu, Kati Prolić, koja se u ožujku pridružila timu iza ove brzorastuće muzejske franšize.

Podsjetimo, prošle godine Invera Equity Partners, društvo za upravljanje private equity fondovima, finaliziralo je ulaganje u tvrtku Metarmofoza koja je osnovala "originalni" Muzej Iluzija u Zagrebu. Invera je tako stekla većinski udio u tvrtki i obvezala se povećati kapital tvrtke u iznosu od 3 milijuna eura.

Cilj partnerstva je daljnje širenje u svijetu, putem franšize, ali i putem poslovnog modela u kojem bi Metamorfoza otvarala i upravljala muzejima u svim većim gradovima diljem svijeta. Glavno sjedište tvrtke je i dalje u Zagrebu. Tamo tim od 20-ak ljudi radi na daljnjem razvoju tvrtke, od dizajna, projektiranja i vođenja izgradnje novih muzeja, do razvoja novih eksponata i daljnjeg širenja koncepta Muzeja Iluzija.

"Iz našeg cilja da Zagrebu pružimo mjesto koje objedinjuje zabavu i edukaciju, stvorila se ideja koja je osvojila svijet. Postali smo najveći lanac privatnih muzeja u svijetu i ovo je priča koja ima ozbiljnu budućnost. Smatramo da je tako koncept “edutainment” napokon dobio pozornost koju i zaslužuje, jer je svima najlakše učiti i usvajati nove informacije kada se dobro zabavljamo. Otvaranjem muzeja u Budimpešti, Milanu i Tel Avivu ovaj popis gradova se samo još više širi, što nas čini nevjerojatno sretnima", izjavili su tada osnivači Tomislav Pamuković i Roko Živković.

Prošli mjesec jubilarni 30. Muzej Iluzija otvoren je u New Delhiju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram