Zatvori
PoslovniPuls
14/03/2022

Zaposlenici Goldman Sachsa oglušili se o šefovu zapovijed: Ne želimo natrag u urede!

Moćna investicijska banka s Wall Streeta, Goldman Sachs, ima problem s povratkom svojih zaposlenika u urede. Iako je već u više navrata pozivao na povratak svih zaposlenika u njujoršku središnjicu banke, izvršni direktor David Solomon, nije, čini se, ostavio veliki utjecaj za zaposlenike.

Prema pisanju američkih medija, na dan kada su se svi zaposlenici GS-a trebali vratiti na posao, u njujorškim uredima pojavilo ih se svega 5.000, od ukupno 10.000 zaposlenika.

Solomon je u više navratak kritizirao kulturu rada na daljinu i hibridnog rada, ustvrdivši kako je fizička povezanost ključna za uspjeh Goldmanovog poslovnog modela.

Goldman Sachsovo "NE" kulturi rada na daljinu dijele brojne druge korporacije iz američkog financijskog sektora poput JPMorgan Chasea i Morgan Stanleyja, dok su primjerice Citigroup i UBS prigrilili rad na daljinu kao konkurentsku prednost kojom privlače nove zaposlenike.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram