Zatvori
PoslovniPuls
11/03/2022

Stripe uvodi podršku za kriptovalute i NFT-ove

Jedan od najkorištenijih sustava za online plaćanje, Stripe, najavio je veliki infrastrukturni ulazak u svijet kriptovaluta. Tvrtka je tako jučer najavila čitav niz alata i API-ja koji će omogućiti korisnicima kupovinu i prodaju kripto tokena, trgovinu NFT-ovima i druge oblike financijskih transakcija i provjera identiteta u svijetu blockchaina.

Ovo nije prvi Stripe-ov ulazak u svijet blockchainai kriptovaluta. Iako su inicijalno podržali plaćanje Bitcoinom, još 2018. godine ta je podrška ukinuta, a u međuvremenu Stipe je zaposlio brojne developere specijalizirane za web3, a njegovom odboru direktora pridružio se i iskusni kripto veteran i ulagač Matt Huang.

Jedan od prvih velikih klijenata Stripeove kripto platforme bit će poznata kriptomjenjačnica FTX.

Stripe, možda i najpopularnija globalna payments platforma, ovaj je tjedan proglašena "najinovativnijom kompanijom na svijetu" od strane Fast Companyja.

Iako se već neko vrijeme šuška o Stripeovoj željno očekivanoj dostupnosti na hrvatskom tržištu, čini se kako ćemo za to morati najranije pričekati ulazak u eurozonu.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram