Zatvori
PoslovniPuls
07/03/2022

Europski fintech startupi prošle godine prikupili 23,5 mlrd. eura ulaganja

Europski fintech startupi prošle godine su se "kupali" u lovi. Pokazuju to podaci koje je agregirao Tech.eu, a odnose se na ukupne investicije ulagačkih kompanija u europske fintech startupe. Europski startupi koji rade na inovacijama u financijsko - platnom sektoru, tako su prošle godine privukli ulaganja ukupne vrijednosti 23,5 mlrd. eura i to kroz čak 695 pojedinačnih ulaganja. Čak 58 ulagačkih rundi bilo je teško najmanje 100 milijuna eura.

Najveće pojedinčno ulaganje bilo je ono u švedsku platformu za plaćanje s odgodom, Klarna, 1,45 mlrd. eura, a slijede njemačka neo-banka N26 (804 mil. eura), te britanska mobilna platforma SumUp (750 mil. eura).

Kada je riječ o pojedinačnim zemljama - fintech startupi iz Velike Britanije prikupili su najviše svježeg kapitala tijekom 2021. godine, ukupno gotovo 12 milijardi eura. Na drugom mjestu nalazi se Njemačka (4,3 mlrd. eura), a treće mjesto zauzimaju startupi iz Švedske s 1,9 mlrd. eura prikupljenog kapitala.

A kako stvari stoje - čini se kako će i ova godina biti i više nego uspješna za europske finteche, budući su tijekom prva dva mjeseca ove godine već zabilježene ulaganja od 3,2 mlrd. eura.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram