Zatvori
PoslovniPuls
17/02/2022

Njujorška burza priprema teren za početak trgovine kriptovalutama i NFT-ovima

Njujorška burza (NYSE) podnijela je zahtjev za zaštitu trgovačkog žiga za online marketplace za trgovinu non-fungible tokenima (NFT) što bi se moglo protumačiti kao prvi korak za početak eventualne trgovine kriptovalutama i NFT-ovima, piše Reuters.

Hype oko kriptovaluta prošle su godine zamijenili NFT-ovi koje su privkli veliki broj obožavatelja, od sprint zvijezde Usaina Bolta,do bivše američke prve dame Melanije Trump.

Ukoliko Njujorška burza zaista pokrene vlastiti marketplace, značit će to ulazak u ring s drugim velikim igračima u području NFT-ova, poput OpenSea, SuperRare-a i Rarible-a.

Ipak, glasnogovornik NYSE-a navodi kako ćemo se morati još malo strpiti prije nego što tamošnja burza pokrene NFT marketplace.

"Mi često razmišljamo o novim proizvodima i kako bi oni mogli utjecati na naše zaštitne žigove, kako bismo na pravi način zaštitili naše intelektualno vlasništvo. Nemamo trenutnih planova za lansiranje platforme za trgovanje kriptovalutama ili NFT-ovima."

Podsjetimo, Njujorška burza je još prošlog proljeća izdala kolekciju NFT-ova kako bi obilježila prve povijesne trgovine.

Reuters navodi kako NSYSE od Američkog ureda za patente i zaštitu žigova - dodatno traži zaštitu za trgovanje u virtualnoj realnosti, odnosno metaverzumu.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram