Zatvori
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
09/02/2022

Tesla u bitcoinima drži gotovo 2 milijarde dolara

Američki proizvođač električnih automobila objavio je ažurirano stanje svoje kripto-investicije. Podsjetimo, Tesla je početkom 2021. godine u kriptovalutu Bitcoin uložila 1,5 milijardi dolara, a na kratko je omogućena i kupovina automobila kriptovalutama, ali kasnije je prvi čovjek kompanije, Elon Musk, sve stopirao.

"Zabrinuti smo zbog sve veće upotrebe fosilnih goriva (posebno ugljena koji ima najveće štetne emisije od svih goriva) prilikom rudarenja i transakcija bitcoinima", tada su poručili iz Tesle.

Ovih dana Tesla je Američkoj komisiji za burze i vrijednosnice (SEC) predala podatke o tekućem stanju u svom kripto - trezoru i otkrila kako trenutno u svom vlasništvu drži kriptovalutu vrijednu 1,99 milijardi dolara.

Tesla je tijekom 2021. godine prodala dio svoje kriptoimovine, ali kao što je vidljivo iz posljednjeg podneska SEC-u, Muskova kompanija u kriptovalutama i dalje drži značajnu količinu novca.

Foto: Daniel Oberhaus / Wikimedia Commons

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram