PoslovniPuls
11/11/2021

Prvi čovjek Johnson & Johnsona najnovije je pojačanje Appleove uprave

Alex Gorsky, predsjednik i izvršni direktor Johnson & Johnsona, pridružio se Appleovom upravnom odboru.

Vijest o Gorskyjevom ulasku u Appleov odbor dolazi uoči njegovog planiranog odlaska s mjesta izvršnog direktora Johnson & Johnsona u siječnju 2022.

Gorskyjev angažman ne iznenađuje budući je tvrtka iz Cupertina već godinama vrlo glasna kada su u pitanju ambicije u zdravstvenim i wellness sektorima, uključujući lansiranje brojnih mogućnosti usmjerenih na zdravlje na iOS i WatchOS platformama.

"Alex je dugo bio vizionar u zdravstvu, primjenjujući svoj golemi uvid, iskustvo i strast za tehnologijom u svrhu poboljšanja života i izgradnje zdravije zajednice", rekao je izvršni direktor Applea Tim Cook u priopćenju za javnost. "Uzbuđeni smo što mu možemo poželjeti dobrodošlicu u Appleov upravni odbor i znam da ćemo svi imati koristi od njegovog vodstva i stručnosti."

Gorsky je počeo raditi u Johnson & Johnsonu 1988. gdje je vršio i funkciju izvršnog direktora od 2012. godine.

Apple napominje kako je Gorksy za svog vremena u J&J-u inovaciju i tehnologiju postavio kao ključne prioritete, uz ulaganja koja su pomogla u oblikovanju budućnosti sektora farmaceutskih proizvoda, medicinskih uređaja i zdravlja potrošača.

“Dugo sam dijelio Appleovo uvjerenje kako tehnologija ima potencijal poboljšati živote i stvoriti zdravije zajednice”, rekao je Gorsky u priopćenju za javnost. “Čast mi je pridružiti se Appleovom upravnom odboru i biti dio tvrtke vođene vrijednostima koja neprestano uvodi inovacije kako bi poboljšala način na koji živimo.”

Foto: Wikimedia Commons /  World Economic Forum

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram