Zatvori
PoslovniPuls
01/11/2021

Kina izgradila najveću svjetsku mrežu punionica za električne automobile

Ako je vjerovati izvješću koje je objavljeno u službenom glasilu kineske komunističke partije - The People’s Daily, podaci iz tamošnjeg Saveza za promicanje infrastrukture za punjenje električnih vozila pokazuju kako Kina trenutno rasploaže s 2,22 milijuna stanica za punjenje električnih vozila, što je najveća mreža te vrste na svijetu.

Prema istom izvješću, kineske stanice za punjenje električnih vozila više su se nego udvostručile u posljednjih godinu dana, pa se tako tvrdi kako je Kina samo od početka godine mrežu obogatila za 240.000 javnih punionica i ukupnu brojku povećala na 1,04 milijuna.

Druga polovica goleme kineske mreže za punjenje dolazi od privatnih osoba, koje su postavile preko 1,02 milijuna punjača u svoje kuće i stanove.

Za usporedbu , SAD ima 45.124 javnih električnih punionica koje nude oko 111.000 stanica za punjenje, pokazuju službeni podaci američkog Ministarstva energetike.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram