Zatvori
PoslovniPuls
01/11/2021

Jedan od prvih Muskovih SpaceX zaposlenika otkrio kako je bilo raditi za najbogatijeg čovjeka na svijetu

Njemački zrakoplovni inženjer Hans Koenigsmann bio je sedmi zaposlenik kompanije SpaceX, osnivača Elona Muska.

Nakon 19 godina provedenih u kompaniji - Koenigsmann se početkom mjeseca povukao s mjesta potpredsjednika i sad je u intervjuu za Insider otkrio kako je bilo raditi za danas najbogatijeg čovjeka na svijetu.

U SpaceX-u je uvijek bilo puno posla, rekao je Koenigsmann: radio je navečer i vikendom kako bi stigao završiti sav posao. No, rekao je i kako nikad nije postojao dan "kada bi otišao na posao i mislio da više ne želi raditi taj posao", dodajući da je uvijek bio motiviran i sretan.

Musk "u početku nije znao puno o raketama, ali je s vremenom puno naučio", otkrio je Koenigsmann. Musk je brzo stekao znanje, što je bilo "nevjerojatno", dodao je.

“Stvarno sam uživao raditi s njim i učiti kako on vidi stvari,” rekao je Koenigsmann. "On stvari vidi iz neke druge perspektive."

Tijekom svog vremena u SpaceX-u, Koenigsmann je bio zadužen za nekoliko svemirskih misija i lansiranja. Više godina je proveo radeći na satelitskom internetskom servisu Starlink. Također je bio uključen i u prvu potpuno civilnu misiju tvrtke u svemir, Inspiration4.

Koenigsmanna je Musk angažiran 2002. godine, iste godine kada je osnovan SpaceX. Musk je otišao u Koenigsmannovu kuću da obavi intervju s njim budući SpaceX tada nije imao ured - a u ranim danima tvrtke "sastajali smo se u hotelskim konferencijskim sobama", rekao je Koenigsmann.

U intervjuu za Insider, Koenigsmann je svoj odlazak iz SpaceXa opisao kao "gorko-slatki". Rekao je kako je tužan što odlazi, ali i optimističan u pogledu pokretanja novog poglavlja u svom životu nakon gotovo 20 godina u Muskovoj zrakoplovnoj grupi.

Koenigsmann je danas član uprave njemačke tvrtke za lasersku komunikaciju Mynaric.

Foto: Wikimedia Commons / Duncan.Hull, NASA/Joel Kowsky

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram