Zatvori
PoslovniPuls
28/10/2021

Mrvošev Include ima novi proizvod - postaje za mjerenje kvalitete zraka

Solinski Include, tvrtka Ivana Mrvoša, danas je službeno predstavila svoj novi proizvod, Aerys postaje, koje donose široko dostupno rješenje za mjerenje kvalitete zraka u gradskim četvrtima. Podaci Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju kako zagađenje zraka predstavlja jedan od najvećih globalnih zdravstvenih rizika, a procjenjuje se kako je 2016. godine zagađenje zraka prouzročilo 4,2 milijuna preuranjenih smrtnih slučajeva.

U odnosu na profesionalne mjerne postaje koje se zbog visokog iznosa instalacije i održavanja instaliraju na ograničenom broju lokacija, Aerys mjerne postaje omogućit će pristupačnu i jednostavnu instalaciju velikog broja jedinica, čak i na razini gradskih četvrti.

Iz Includea su objavili kako njihove postaje nisu zamjena za profesionalne mjerne postaje, ali pristupačna cijena omogućuje instalaciju velikog broja jedinica koje u zajedničkoj mreži pružaju relevantne informacije o kvaliteti zraka na značajno većem broju lokacija. Prikupljeni podaci također pružaju gradovima uvid u izvore onečišćenja i njihovu učestalost.

Aerys će biti dostupan u tri varijante. Model P omogućuje mjerenje koncentracije lebdećih čestica koje predstavljaju najveći izvor onečišćenja. Model G mjeri koncentracije NO, NO2 i O3 plinova, dok Aerys X obuhvaća mjerenje lebdećih čestica, otrovnih plinova i osnovnih atmosferskih uvjeta.

Iz Include-a navode kako u studenome prve sustave isporučuju u Rim koji upravo završava izgradnju pametnog trga na kojemu će također biti instalirane i Steora klupe. Na tržištu čija godišnja vrijednost premašuje 4,4 milijarde eura Include se u sljedećim godinama namjerava pozicionirati kao jedan od ključnih proizvođača.

Osim Aerys postaje za mjerenje kvalitete zraka Include također proizvodi i rješenja za upravljanje otpadom. Prošle godine predstavljeni su Terra koševi koji smanjuju prikupljanje otpada za 80%, čime se smanjuju i CO2 emisije, te troškovi odvoza. Organizacija pražnjenja koševa vrši se putem platforme u oblaku.

Tvrtka trenutno radi na trećoj rundi dokapitalizacije s ciljem daljnjeg širenja poslovanja na nova tržišta i povećanjem proizvodnih kapaciteta. U posljednjoj rundi iz 2019. godine uspješno je prikupljeno 19 milijuna kuna kapitala u čemu su sudjelovali i neki od najvećih hrvatskih IT poduzetnika, zaključuju iz Includea.

Foto: Include/Facebook

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram