Američka ispostava McDonald’sa najavila je kako započinje s testnom prodajom McPlant burgera koji stiže u suradnji s poznatim proizvođačem biljnih supstituta mesnih proizvoda – Beyond Meat.

Iz McDonald’sa poručuju kako će se McPlant burgeri posluživati u “prepoznatljivoj lepinji sa sjemenkama sezama, rajčicom, zelenom salatom, kiselim krastavcem, lukom, majonezom, kečapom, senfom i kriškom američkog sira. Burger ima kultni McDonald’s okus”.

Beyond Meat najveći je američki proizvođač tzv. “umjetnog” mesa biljnog podrijetla koji zadržava prepoznatljiv “mesni” okus i miris. Beyond Meat tvrdi kako su njihovi proizvodi u potpunosti biljnog podrijetla, bez umjetnih dodataka, hormona, antibiotika i kolesterola.

Još u veljači ove godine tvrtka je najavila partnerstvo s McDonald’som, KFC-jem, Pizza Hut-om i Taco Bell-om. Njegov najveći konkurent, Impossible Foods, surađuje s lancima Burger King, Starbucks i White Castle.

Prema nekim istraživanjima globalno tržište alt–protein proizvoda do 2027. godine dostići će vrijednost od vrtoglavih 27 mlrd. dolara.