Radni dan koji se proteže do dugo u noć i vikendi provedeni na poslu, gotovo su pa svakodnevnica rada u industriji video igara poznatoj po ovim praksama. No, jedan studio to će pokušati promijeniti.

Eidos Montreal, kanadski gaming studio poznat po video igrama iz serijala Deus Ex i Tomb Raider, odlučio je implementirati četverodnevni radni tjedan i time postao prva velika američka gaming kompanija koja se odlučila za skraćivanje klasičnog 40-satnog radnog tjedna.

“Naš cilj nije sažeti radno vrijeme u 4 dana, već preispitati dosadašnji način rada i uloženo vrijeme, s ciljem boljeg i učinkovitijeg rada”, izjavio je prvi čovjek Eidos Montreala, David Anfossi i najavio kako će maksimalno vrijeme internih sastanaka, smanjiti s jednog sata na samo tridesetak minuta.

Radni tjedan Eidos Montreala tako će odsad započinjati  u ponedjeljak, a završavati u četvrtak, a bit će svakako zanimljivo vidjeti hoće li se novoimplementirana promjena odraziti i na njihovu posljednju igru “Guardians of the Galaxy” koja je u posljednjim fazama pripreme za lansiranje.