Zatvori
PoslovniPuls
07/10/2021

Google potiho odustao od inovativnih Plex bankovnih računa

Prije godinu dana Google je najavio formiranje "Plex" mobile-first bankovnih računa koje je planirao pokrenuti u partnerstvu s Citigroup-om i Stanford Federal Credit Union-om.

Trebali su to biti pojednostavljeni bankovni računi koji se mogu sinkronizirati s Google Pay-em bez mjesečnih naknada i troškova održavanja računa. Ali čini se da od svega neće biti ništa, budući je Google potiho ugasio projekt "Plex".

- VISA najavila ulaganje od 100 milijuna dolara u europske FinTech kompanije
- Buffetov brazilski fintech startup Nubank priprema IPO
- Njemačka i Francuska najvažniji EU centri za razvoj fintech proizvoda

U izjavi za Wall Street Journal Googleov glasnogovornik kazao je kako se "kompanija okreće digitalnoj podršci za banke i druge financijske institucije, bez stvaranja vlastitih bankarskih usluga".

https://www.youtube.com/watch?v=WEEy8w1mNBM

Loša je to vijest za 400.000 ljudi koji su se već pribilježili za Google "Plex" uslugu.

Da se "Plex-u" ne piše dobro bilo je jasno već ovog proljeća kada je prvi čovjek projekta, šef Google Payments odjela i potpredsjednik kompanije, Caesar Sengupta, napustio tvrtku kako bi vodio vlastiti fintech startup Arbo Works uz pomoć grupe bivših Googleovaca.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram