Zatvori
PoslovniPuls
28/09/2021

Njemačka i Francuska najvažniji EU centri za razvoj fintech proizvoda

-  VISA najavila ulaganje od 100 milijuna dolara u europske FinTech kompanije
- Buffetov brazilski fintech startup Nubank priprema IPO
- CEO Revoluta priznao kako kompaniji trebaju veći prihodi ako želi izaći na burzu

Francuska i Njemačka najveći su europski centri za razvoj naprednih fintech digitalnih rješenja i tehnologija, pokazuju najnoviji podaci koje je obradio Sifted.eu.

Njemački fintech startupi ove su godine prikupili kapital vrijednosti 2,6 mlrd. funti, dok su oni francuski prikupili 1,9 mlrd. funti za razvoj naprednih financijskih tehnoloških rješenja. Treće mjesto na ovoj ljestvici pripada Švedskoj, čije su fintech startup kompanije prikupile 1,7 mlrd. funti.

Koliko god impresivne i respektabilne bile ove brojke - blijede u usporedbi s "bivšom" EU članicom, Velikom Britanijom, koja i dalje suvereno vlada europskim fintech sektorom.

Naime, njihove startup tvrtke od početka godine prikupile su nevjerojatnih 9 mlrd. funti rizičnog kapitala za rast i razvoj.

Brexit, čini se, Britancima nije previše odmogao u misiji zadržavanja primata u europskim financijskim tokovima, a s globalno popularnim platformama poput Revoluta i Wise-a, koje imaju sjedište u Velikoj Britaniji, teško da će se nešto promijeniti u bliskoj nam budućnosti.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram