Zatvori
PoslovniPuls
25/09/2021

Impossible Foods lansira biljnu "svinjetinu" u SAD-u, Singapuru i Hong-Kongu

Impossible Foods, inovativna američka tvrtka prepoznatljiva po alternativnim biljnim proizvodima koji sadržajem, ali i okusom te mirisom zamjenjuju meso, najavila je lansiranje svog novog proizvoda - mljevene "svinjetine".

Tvrtku, osnovanu još 2011. godine, pamtimo po "nemogućem" burgeru od govedine, koji je uspješno "prevario" potrošače koji su željeli uživati u biljnim i alternativnim proizvodima bez odricanja od prepoznatljivog okusa i teksture mesa.

Europski startupi ove godine osigurali 450 mil. eura za alternativu mesu i proteinima

Iz Impossible Foods-a poručuju kako njihova mljevena svinjetina, proizvod koji se prvenstveno proizvodi od soje, pruža istu količinu proteina kao i prava svinjetina, ali bez kolesterola te uz jednu trećinu manje zasićenih masti i značajno manje kalorija.

Ovaj inovativni biljni proizvod za početak će se naći na meniju probranih restorana u SAD-u, Singapuru i Hong-Kongu, a naknadno će biti dostupan i u trgovinama.

Reuters je još na proljeće pisao kako Impossible Foods priprema IPO ili izlaz na burzu kroz spajanje sa SPAC kompanijom, što bi kompaniju moglo vrednovati na iznos od 13,5 mlrd. dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram