Francuski startup Sorare najavio je okončanje nove runde financiranja. SoftBank je predvodio rundu ulaganja tešku 680 milijuna dolara koja stiže u pravo vrijeme za tvrtku koja upravlja popularnom NFT fantasy nogometnom igrom.

Ono što Sorare čini jedinstvenim jest da njihova nogometna igra ima službenu (licenciranu) suradnju s više od 180 popularnih nogometnih klubova, poput Real Madrida, Liverpool-a i Juventusa čiji se nogometaši pojavljuju u igri.

Svaka nogometna digitalna kartica registrirana je kao jedinstveni token na Ethereum blockchainu. Igrači mogu kupovati i prodavati karte od drugih igrača. Sve transakcije se bilježe na Ethereum blockchainu.

Google ušao u partnerstvo s poznatim NFT “igračem”

Iz Sorare-a su objavili kako s novim financiranjem planiraju proširiti ponudu sportova na svojoj platformi, u planu je i otvaranje ureda u SAD-u te novo zapošljavanje i velike marketinške kampanje.

Prema pisanju TechCruncha, od siječnja putem Sorare-a su izmijenjene digitalne kartice nogometaša ukupne vrijednosti 150 milijuna dolara. Platforma trenutno ima 600.000 registriranih igrača od kojih su 150.000 aktivni svaki mjesec.