Zatvori
PoslovniPuls
22/09/2021

Francuski Sorare dobio 680 milijuna dolara za razvoj NFT fantasy nogometne igre

Francuski startup Sorare najavio je okončanje nove runde financiranja. SoftBank je predvodio rundu ulaganja tešku 680 milijuna dolara koja stiže u pravo vrijeme za tvrtku koja upravlja popularnom NFT fantasy nogometnom igrom.

Ono što Sorare čini jedinstvenim jest da njihova nogometna igra ima službenu (licenciranu) suradnju s više od 180 popularnih nogometnih klubova, poput Real Madrida, Liverpool-a i Juventusa čiji se nogometaši pojavljuju u igri.

Svaka nogometna digitalna kartica registrirana je kao jedinstveni token na Ethereum blockchainu. Igrači mogu kupovati i prodavati karte od drugih igrača. Sve transakcije se bilježe na Ethereum blockchainu.

Blockchain igra Axie Infinity zaradila više od milijardu dolara

Iz Sorare-a su objavili kako s novim financiranjem planiraju proširiti ponudu sportova na svojoj platformi, u planu je i otvaranje ureda u SAD-u te novo zapošljavanje i velike marketinške kampanje.

Prema pisanju TechCruncha, od siječnja putem Sorare-a su izmijenjene digitalne kartice nogometaša ukupne vrijednosti 150 milijuna dolara. Platforma trenutno ima 600.000 registriranih igrača od kojih su 150.000 aktivni svaki mjesec.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram