Zatvori
PoslovniPuls
01/09/2021

Dionicu Zoom-a nisu spasili niti monstruozno dobri kvartalni rezultati

Tvrtka Zoom Video Communications koja upravlja istoimenom videokonferencijskom platformom objavila je i više nego solidne poslovne rezulate za drugi ovogodišnji kvartal.

Platforma koja uz Microsoft Teams postavlja standard za videokonferencijske usluge - u drugom ovogodišnjem kvartalu ostvarila je ukupne prihode od 1,02 mlrd. dolara i time po prvi put premašila milijardu dolara u kvartalnim prihodima. Zoom-ov prihod je na godišnjoj razini narastao za 54 posto. Ostvarena je i neto dobit od 316 mil. dolara.

Iako je Zoom objavom poslovnih rezultate opravdao očekivanja većine analitičara s Wall Streeta, dionice kompanije otišle su u crveno s padom od čak 12 posto nakon objave kvartalnih rezultata.

Razlog - bojazan zbog usporenijeg rasta u odnosu na prethodne poslovne kvartale.

Čini se kako ulagači nisu uvjereni kako kompanija Erica Yuana može zadržati eksplozivne stope rasta akvizicije novih korisnika i prihoda kakve je iskazivala u jeku globalne pandemije COVID-19 koja je uredske radnike diljem svijeta natjerala na rad na daljinu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram