Zatvori
Apple
PoslovniPuls
12/11/2020

Apple odbacio aplikacije s naljepnicama koje su promovirale nošenje maski, ali ih sada vraća

Jednostavno ne želi da programeri iskoriste COVID-19.

Dvoje programera u Appleu dobili su zeleno svjetlo za promicanje nošenja maski u ponudi naljepnica unutar iOS aplikacija, nakon što su prethodno dobili odbijenicu od Applea koji sugerira da su se „neprikladno pozivali na pandemiju COVID-19“.

Kako bi dobroćudna naljepnica koja nosi masku mogla biti neprikladna referenca na COVID-19, posebno kada Apple ima svoj vlastiti emoji s maskom?

Apple se izjasnio da tvrtka ne samo da nema pravila o naljepnicama koje nose maske, već da su oba primjera potpuno u redu, a tada su i programeri potvrdili da je Apple odobrio njihove aplikacije. Iz Applea su još dodatno objasnili da nema problema te da je sadržaj odobren. Spomenuti prikaz maski i pranja ruku u aplikaciji Emoji Me Animated Faces je u redu. Spomenuta pravila su namijenjena aplikacijama koje se prodaju kao COVID aplikacije.

Nije sasvim jasno zašto su odbijeni na početku, no Apple tvrdi da je bio oprezan dopuštajući samo medicinskim ustanovama i službenim zdravstvenim agencijama da u imenima svojih aplikacija ili metapodacima navedu „COVID-19“ (koji bi oportunisti mogli pokušati koristiti da se njihove aplikacije bolje pozicioniraju u tražilici). I Apple i Google imaju osmišljena pravila da osiguraju da pretraživanja COVID-19 ukazuju na aplikacije koje bi vam zapravo mogle pomoći u zaštiti od virusa.

U slučaju da vas zanimaju sporne aplikacije, riječ je o Chef's Kiss i Emoji Me Animated Faces Kids.

 

Izvor: The Verge
Foto:Pexels

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram