Za mnoge male tvrtke ‘remote’ rad njihovih zaposlenika je uobičajen, možemo čak reći i nekakva norma.

Radeći remote, kompanijama se daje mogućnost da privuče različite talente, ponudi fleksibilnije radno vrijeme te timom upravljaju na daljinu. S ovih nekoliko ideja možete izraditi radnu strukturu za što učinkovitiji rad na daljinu kojim ćete poboljšati kulturu vaše kompanije.

 

Postavite jasna očekivanja

Ovo je ključna stavka za svaki tim, no izuzetno je važno da timovi koji rade na daljinu razmišljaju isto o isporučenosti, rokovima kao i metrikama uspješnosti. Menadžeri bi trebali imati jasnu sliku o tome kako uspjeh vidi svaki član tima te ih učinkovito iskomunicirati. Primjerice, ako zaposlenik treba podnijeti tjedni izvještaj, uzmite u obzir dijeljenje predloška za izvještaj i postavite rok za njegovu predaju.

 

Napravite vlastiti oblik komunikacije

Da biste najbrže i najjednostavnije saznali koji je to način komunikacije najdraži vašim zaposlenicima, jednostavno ih pitajte. Brzim istraživanjem možete zatražiti od svojih zaposlenika da vam napišu listu o tome kojim putem bi željeli biti kontaktirani vezano za neka brza poslovna pitanja naspram dugih pitanja u koja bi trebali biti više uključeni. Tako primjerice farmaceutska kompanija Merck u svojoj komunikaciji koristi akronime poput NNTR (No Need To Respond) kako bi dodali više različitosti, ali i jasnoće u svoju internu komunikaciju.

 

Organizirajte teambuliding               

Iako je za ovako nešto potrebno planiranje, vrijeme, ali i novac,  teambuilding je jedan od načina da  utječete na povezivanje među svojim zaposlenicima spajajući vrijeme za rad, ali i za odmor. Tako primjerice kompanija Masthead Media godišnje organizira barem jedan događaj na kojem se svi zaposlenici okupe na istom mjestu i međusobno se upoznaju. Unatoč fleksibilnosti koju dobijete ‘remote’ radom ipak možete imati osjećaj izoliranosti stoga je uvijek dobro organizirati ovakva događanja kako bi se članovi tima povezali, ‘brainstormali’ te učili jedni od drugih.

 

Slavite poslovne uspjehe, rođendane i druge prigode

Kreiranjem zajedničkih virtualnih prostorija, poput ‘chat rooma’ ili timskog newslettera za isticanje odličnoga rada pomaže da zaposlenici koji rade na daljinu imaju osjećaj zajedništva te tako izgradi kultura međusobnog podržavanja. Ovim se također omogućuje zaposlenicima da upoznaju druge članove tima i zajedno ostvaruju uspjehe.

Uspješno poslovanje nije jedino što bi trebalo proslaviti, također je dobro dati važnost i rođendanima zaposlenika kao i njihovim osobnih uspjesima kako bi se ovakav oblik poslovanja za članove timova učinio da se osjećaju uključeno i cijenjeno.