Nažalost, ima mnogo načina na koje se vrijedni i dobri zaposlenici mogu naći u situaciji da dobiju otkaz. Iskrene i naivne pogreške često imaju teške posljedice.

Nedavno je provedeno istraživanje na više od 300 IT kompanija i uspostavilo se da je čak trećina otkaza uzrokovana zlouporabom kompanijine tehnologije. Kompanije su toliko zabrinute ptivatnoću korisnika, da je čak 45% ustanovilo da vrše neku vrstu nadziranja svojih djelatnika.

Ispostavilo se da velik broj kompanije daje otkaz ljudima i zbog stvari koje pišu o kompaniji na društvenim mrežama, propuštanja povjerljivih podataka ili zabrinjavajućih objava na društvenim mrežama.

Ali, unatoč svim tim opravdanim razlozima, postoje i oni zbog kojih dobri zaposlenici dobivaju otkaze iako nisu imali nikakve loše namjere. Donosimo neke od najčešćih.

Obećavate previše, dostavljate premalo

Kada ste čitali opis posla, dali ste obećanje da ćete izvršiti sve što se traži od vas pa i više, ali kad ste krenuli s poslom, zadatci su se nagomilali i jednostavno niste uspjeli dostaviti rezultat koji se očekivao od vas? Sami ste si krivi za situaciju u kojoj ste se našli. Kada kažete nekome da ćete ispuniti nekakav zadatak u roku za koji znate da ne možete, izgledati ćete neprofesionalno. Nemojte biti iznenađeni ako zbog neispunjavanje ciljeva koje ste si sami postavili dobijete otkaz.

Širite negativnu energiju

Vjerojatno ste dobili posao jer imate potrebne vještine i poslodavac misli da bi se dobro uklopili u tim. Ako konstatno širite negativno energiju u svom timu ili drugim timovima, žalite se na neke kolege i kukate da je posao pretežak, samo otežavate svima oko vas. Oni koji voditelju otežavaju posao i unose nemir u radni prostor i atmosferu, najčešće prvi lete s posla.

Nedostatak emocionalne inteligencije

Iako se čini logično da nedostatak empatije i entuzijazma u uredu može biti problem, još veći problem može biti ako ne znate sakriti svoje reakcije kada ste iziritirani ili vam je dosadno. Snažne emotivne reakcije na negativne podražaje, spuštanje kolegama, jednostavno bezobrazno ponašanje u uredu i slični znaci nedostatka socijalne inteligencije mogu vas lako poslati natrag na burzu rada.

Neovlašteno korištenje i uzimanje materijala

Mnogi baš i ne razmišljaju previše kad uzimaju papire s posla ili koriste neke od tvrtkinih usluga bez odobrenja nadređenih. Iako se vama to možda ne čini baš velikim problemom, poslodavci na to često gledaju kao na krađu. Bez obzira jel vaš čin jako mal trošak za kompaniju ili gotovo nikakav, činjenica je da za njega nemate odobrenje. Ako nemate baš dobar odnos s voditeljem, takav postupak mogao bi lako biti okidač za vaš odlazak.