Zatvori
Foto: Bettina Warburg speaks at TEDSummit2016, June 26 - 30, 2016, Banff, Canada. Photo: Bret Hartman / TED
Poslovni Puls
14/07/2019

3 TED govora koja dobro objašnjavaju kako Blockchain mijenja biznis

Zasigurno ste do sada već čuli ponešto o blockchain-u kao i o jednoj od njegovih najpopularniih verzija, kriptovaluti Bitcoin.

Zašto je to tako važno i zašto biste trebali misliti o tome, vrlo su škakljiva pitanja za odgovoriti.

Blockchain tehnologija već sada je testirana u trgovinama i ima potencijala promijeniti dosadašnji način poslovanja brojnih trgovina. Stjecanjem osnovnog razumijevanja kako funkcionira – i kako bi se moglo uklopiti u vaše poslovanje – može vam pomoći da više ne razmišljate na kratke staze već se usredotočite na buduće inovacije kojima biste dugoročno poboljšali poslovanje.

Kao glavne prednosti blockchain-a navodi se uklanjanje posrednika kao što su banke ili vlada kako bi se izvršila kupovna transakcija, te uklanjanje potreba za zadržavanjem osobnih podataka klijenata poput brojeva kreditnih kartica. Isto tako blockchain transakcije su znatno transparentnije javnosti, a sve kako bi ljudi znali više o proizvodu koji kupuju.

Nekoliko posljednjih TED Talk-ova fokusirali su se na probleme te tehnologije i pokušali su pojednostavniti cijeli koncept blockchain-a kako bi ga se bolje razumijelo, što možete i pogledati u nastavku.

 

  1. Explaining Bitcoin to a fifth grader

George Donev koristi primjer transakcije između Alice, Boba i banane kako bi opisao Bitcoin i blockchain tehnologiju u jednom od najjednostavnijih i najjasnijih načina. Ovo je odličan način za početak razumijevanja osnovnog blockchain koncepta i kako ono radi.

  1. How blockchain is changing money and business

Don Tapscott objašnjava značajke  igradnje povjerenja blockchain tehnologije i kako će utjecati na financijski svijet kroz nekoliko životnih primjera. Ovo je doar početak učenja kako najbolje možete koristiti blockchain za vaše poslovanje.

 

  1. How blockchain could radically transform the economy

Jedna od prednosti blockchaina je i eliminiranje posrednika poput banki kako bi se olakšala trgovina i transakcije. U ovom videu, Bettina Warburg govori o tome zašto ovaj promjenjeni model trgovanja može biti dobra stvar za našu ekonomiju u budućnosti. Ovaj Ted Talk želi prikazati dalekosežni potencijal blockchain tehnologije za svaki tip poslovanja ne ovisno o njegovoj veličini.

Bez obzira na to vjerujete li ili ne da je ovo budućnost transakcija, blockchain tehnologija će samo nastaviti rasti i širiti i u druge sfere poslovanja i društva. Prema tome, što prije počnete razumijeti njenu svrhu, brže ćete se moći uključiti u igru i iskoristiti sve njene prednosti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram