Zatvori
Poslovni Puls
14/03/2019

"Boring company" Elona Muska želi napraviti superbrzi metro ispod Las Vegasa

Chicago možda nije mjesto na kojem će se izgraditi sustav podzemnog tunela, no zato uvijek postoji Las Vegas.

 

Očekuje se da će cijena ovog projekta biti od 35 do 55 milijuna dolara

Uprava za konvencije i posjetitelje u Las Vegasu ovoga  je tjedna u kongresnom centru u Las Vegasu objavila plan za izgradnju podzemnog tunela “Loop”. Očekuje se da će cijena ovog projekta biti od 35 do 55 milijuna dolara. Iz vlasti su priopćili kako će projekt koštati manje od 10 milijuna dolara po 1,5 kilometru, slično kao i probni tunel, tvrtke “Boring Company”, u Hawthorneu u Kaliforniji. Također vrijeme procijenjeno za završetak izgradnje tunela u Las Vegasu je 2021. godine.

Tunel bi se mogao proširiti i izvan same kongresne dvorane  na različite hotele, kockarnice i zračnu luku, čak je prikazano kako bi se taj kompleks mogao nastaviti i do Los Angelesa – koji je ujedno i krajnji cilj Elona Muska za međugradska putovanja. Monorail u Las Vegasu, koji se nalazi iznad površine zemlje, već povezuje kongresni centar s hotelima, duž 6,5 km, od Las Vegas Stripa.

Odbor Las Vegasa i Upravni odbor  za posjetitelje sastat će se u utorak kako bi utvrdili je li projekt spreman za sljedeći korak, a to je donošenje dizajnerskih odluka i stvaranje točnijeg vremenskog okvira za cjelokupni projekt.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram