Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2019

Facebook bi mogao lansirati kriptovalutu u prvoj polovici 2019.

Poznato je kako Facebook već neko vrijeme zapošljava stručnjake za kriptovalute te gradi svoj tim za blockchain tehnologiju, no opseg, ciljevi kao i vremenski tijek projekta su nepoznati. Novo izvješće New York Timesa navodi kako Facebook planira lansirati svoju kriptovalutu već u prvoj polovici ove godine.

 

Facebook ima na umu nekoliko projekata koji se temelje na blockchainu

Prema izvješću, Facebook ima na umu nekoliko projekata koji se temelje na blockchainu, ali onaj za koji je najvjerojatnije da će se prvi lansirati je vrsta 'stablecoina'. To su, naime, kriptovalute vezane uz vrijednost tradicionalne imovine kao što je zlato ili fiat valuta. Izvori NYT-a tvrde kako Facebook želi lansirati stablecoin čija će vrijednost biti povezana s košaricom valuta.

Novo izvješće, međutim, tvrdi i da je projekt dovoljno napredan da Facebook pregovara i s mjenjačnicama kripotivaluta o uvršavanju njihovog coina što bi se moglo pokrenuti već u prvoj polovici 2019. godine. Iz Facebooka, naime, sve više istražuju načine kako iskoristiti moć blockchain tehnologije.

„Ovaj mali tim istražuje brojne različite aplikacije.“, izjavio je glasnogovornik Facebooka. Međutim, u izvješću New York Timesa vidljivo je da nije riječ o tako malom timu, već da više od 50 inženjera radi na tom projektu.

Izvješće također naglašava kako krajem ove godine Telegram i Signal  planiraju uvesti svoje kriptovalute.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram