Zatvori
adidas
Poslovni Puls
04/03/2019

Roboti, superbrze kamere i klimatski simulatori - pogledajte kako nastaju "high tech" Adidas tenisice

Sva sportska obuća prije nego što je obujete prolazi kroz različita testiranja. No, dok to ne vidimo, ne znamo koliko je to zapravo zahtijevan proces visoke tehnologije. Adidas je 2010. godine otvorio svoj Future Lab koji se nalazi u gradu Herzogenaurach u Njemačkoj gdje je i samo sjedište tvrtke.

 

To je okosnica svih naših inovacija - tu možete vidjeti stvari koje ne postoje nigdje na svijetu

Laboratorij služi kako bi jedan od najvećih proizvođača sportske odjeće i obuće mogao proučavati performanse svojih trenutnih proizvoda i onih koji su u razvoju koristeći sofisticirani softver, robotiku i drugu futurističku tehnologiju.

“To je okosnica svih naših inovacija. Tu možete vidjeti stvari koje ne postoje nigdje na svijetu.”, izjavio je James Carnes, potpredsjednik tvrtke za strategiju robnih marki.

U većini slučajeva, par Adidas tenisica proizvod je tisuću podataka koje generiraju hardver i softver. Kako bi optimizirali svoj dizajn, tvrtka ima i ljudskog testera koji mjeri snagu pritiska različitih dijelova stopala prilikom nošenja tenisica. Podaci se potom koriste za programiranje robotskog sustava kako bi se što preciznije replicirali pokreti osobe kada trči, a  koje iznova ponavlja. Tako, sustav može popratiti i uvidjeti mogućnost potencijalnog oštećenja tenisica.

Aramis, predstavlja zasebni sustav za snimanje pokreta, a koristi kamere koje mogu snimiti velike brzine, čak do 500 sličica u sekundi. Video se potom može analizirati kako bi se saznalo kako različiti dijelovi opreme reagiraju na stresore. Također, može pratiti i kretanje mišića i kože, pomažući tako tvrtki da optimizira performanse i udobnost.

Naravno, sportovi se rijetko kada igraju u tom idealnom okruženju koje je stvoreno u laboratoriju. No, u Clima Chamberu, Adidas može stvoriti vjetar, oborine kao i znoj kako bi vidjeli kako se određeni materijali i proizvodi – poput nogometne lopte – ponašaju u stvarnim uvjetima.

Pogledajte video, koji možete kliknuti i okretati za 360 stupnjeva kako biste vidjeli Future Lab, kao i neke od tehnologija u pogonu.

Puni video pogledajte ovdje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram