Zatvori
Poslovni Puls
03/12/2018

Prvi motocikl kompletno isprintan u 3D tehnologiji

Nera, prvi 3D isprintan motocikl dizajniran od strane kreativnih ljudi iz njemačke inovacijske tvrtke za proizvodnju aditiva BigRep, točnije njihovog odjela NOWlab.

Motocikl je predstavljen futurističkim vizualima, a svojom pojavom podsjeća na Batmobil i na vozila iz Blade Runnera. Gotovo sve na motociklu je isprintano; okvir, vilice, naplaci, sjedalo pa čak i gume.

FOTO: BIGREP

Motocikl su dizajnirali Marco Mattia Cristofori i Maximilian Sedlak kako bi prikazali sposobnost tvrtke i korištenje novih materijala i tehnika, a motor nije na prodaju.

Treba napomenuti da motocikl pokreće električni motor koji je ugrađen u stražnji rub s integriranom baterijom. Motocikl ima pneumatike bez zraka, ugrađenu tehnologiju senzora i fleksibilne odbojnike umjesto ovjesa.


FOTO: BIGREP

Treba napomenuti kako je motocikl pomalo nestabilan, što nije ni čudno jer motocikl ima gume "bez zraka". Dizajneri su odlučili koristiti saćastu strukturu umjesto uobičajenih guma što omogućava učinkovitije apsorbiranje neravnina, a i rizik od probušene gume je smanjen ravno na nulu.

3D motocikl je još daleko od proizvodnje, no drago nam je vidjeti da ovakvi tipovi vozila ipak nisu toliko daleka budućnost.

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram