Oštra prodaja koja je u srijedu zadesila tržište kriptovaluta nastavila se i u četvrtak, gdje su glavna digitalna sredstva diljem spektra i dalje bila u padu tijekom trgovanja.

 

Kriptorecesija utječe i na druge valute

Početni potezi u srijedu čini se da nisu imali pravi katalizator, osim teorije, koju je predložila Tanya Abrosimova iz FXStreeta, da je uvođenje procesa registracije popularne instant bitcoin razmjene ShapeShift možda zastrašila pojedine korisnike i time barem djelomično utjecali na pad.

Nastali slom je zatim pogoršalo i izvješće Business Insidera koji navodi da Goldman Sachs planira lansirati bitcoin trading desk on hold u doglednoj budućnosti.
Prije pada vrijednosti bitcoina, u srijedu u kasnijim satima, njegova vrijednost je bila stabilna, ali je pala za više od 1 000 $ u vrijednosti u samo dva razdoblja trgovine.

Kriptorecesija utječe i na druge valute, gdje je vrijednost litecoin i bitcoin casha pala za više od 3%, dok je vrijednost ethereuma doživjela pad od 20% u posljednja 24 sata i time pala na najnižu razinu zadnjih godinu dana. U skladu s najnovijim padom ethereuma, stotine alt-coina na web stranici coinmarketcap.com zabilježile su pad od oko 20% tijekom posljednjih 24 sata.