Zatvori
Poslovni Puls
03/06/2018

LinkedIn je redizajnirao vašu stranicu profila - ovdje su 4 promjene koje trebate napraviti sada

Ovog proljeća LinkedIn je pokrenuo redizejniranje stranice korisničkog profila. Ako to već niste znali, vrijeme je da se upoznate s novinama koje vam omogućuju da iskoristite promjene kako biste istakli svoju karijeru.

Dakle, koje su to promjene i što one znače za vas?

Više informacija na vrhu

Promjene su implementirane na korisničkom stolnom sučelju i postupno se aktiviraju na mobitelu, prema LinkedIn-u. Usredotočeni su na sam vrh stranice vašeg profila – što LinkedIn naziva „top card“. Za početnike, vaše ime, titula, lokacija i profilna fotografija su sve u lijevoj ravnini umjesto centrirane. Na vrhu i desno su vaša tvrtka, sveučilište, kontakt podaci, te kontakti koji su uočljivi na prvi pogled, a oni koji pregledavaju vašu stranicu mogu kliknuti da vide više informacija. Imajući sve ove informacije zajedno i na jednom mjestu je dobra stvar za vašu profilnu stranicu.

Sljedeća promjena se odnosi na odjeljak za sažetak. LinkedIn je povećao predviđenu količinu teksta sažetka koji se prikazuje prije opcije „prikaži više“. Osim toga, LinkedIn vam sada omogućuje da postavite ne samo jednu medijsku vezu, nego hrpu veza na dno sažetka. Na desktop verziji se prvih šest veza prikazuje odmah ispod vaše sažete priče. Na mobitelu se prikazuju prve tri veze.

Evo što je izjavila glasnogovornica LinkedIn-a, Tatiana De Almeida u e-mailu:

„To smo učinili kako bi korisnici mogli brzo vidjeti ključne pojedinosti o vama (gdje radite, popis kontakata i podatke o kontaktima). Članovi su izrazili želju da se te informacije lakše pronađu. Drugi ključni dio bio je napraviti to tako da članovi mogu sakriti svoje obrazovanje iz gornjeg dijela, pošto nisu svi željeli to prikazati ili nemaju tradicionalno obrazovanje (npr. fakultet). Na kraju smo ažurirali sažetak, tako da ako dodate slike, videozapise, ili datoteke, više će se isticati – sada osoba ne treba kliknuti u odjeljak sažetka da bi vidjela ovu vrstu bogatih medija“.

Postoje četiri stvari koje trebate učiniti kako biste ažurirali svoj redizejnirani LinkedIn profil.

  1. Provjerite – i možda zamijenite – svoju naslovnu fotografiju

Sada kada je vaša profilna fotografija premještena s centra na lijevu stranu profila, htjet ćete provjeriti je li vaša naslovna fotografija još uvijek funkcionalna. Ako imate tekst ili ključni dizajnerski element  na lijevoj strani vaše naslovne fotografije, vaš portret ga sada blokira. Možda biste željeli pronaći sliku ili zadužiti marketinški odjel da kreira novu sliku koja će pomaknuti te blokirane elemente u centar.

  1. Potvrdite svoje kontake

Sada kada su vaši podaci za kontakt vidljivi na vašem profilu, trebate provjeriti jesu li podaci ažurirani. Inače, mogli biste propustiti stvoriti veze i vašu iduću veliku priliku.

  1. Provjerite svoju priču

LinkedIn je povećao za red ili dva količinu teksta sažetka koji se pojavljuje prije linka „Prikaži više“. Imate tri do četiri retka, ali svakako ih iskoristite.To je vaša prilika da privučete poslodavce i ispričate im priču koju će zapmtiti. Nemojte propustiti ovu priliku.

  1. Dodajte više medijskih linkova

Ovo je možda najbolja promjena. Navikli ste da je moguće uključiti samo jedan medijski link na dnu stranice sažetka; sada se čini da možete uploadati onoliko koliko želite, a prvih šest će se prikazivati kako bi ih svi vidjeli, bez da moraju kliknuti na znak plus kako bi vidjeli više. Naravno, želite uključiti svoju web stranicu tvrke, ali razmislite i o videozapisima tvrtke, postovima na blogu i whitepaperima, LinkedIn člancima koje ste napisali i objavili, podcastima u koje ste bili uključeni – samo da navedemo neke od mogućnosti.

Za kraj, LinkedIn je osvježio stranicu vašeg profila, pružajući vam više prilika da naglasite tko ste i što radite. Na vama je da napravite ostalo.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram