Zatvori
Poslovni Puls
01/06/2018

Xiaomi Mi 8 – novi flagship model kineskog proizvođača

Xiaomi je upravo predstavio svoj novi flagship model – Mi 8. Model se trebao zvati Mi 7, no iz kompanije tvrde da je mobitel toliko napredan u usporedbi s prethodnom inačicom modela Mi 6 da su odlučili preskočiti sedmicu i krenuti odmah na osmicu. Bilo kako bilo Mi 8 je premium uređaj pa pogledajmo o čemu se radi.

 

Specifikacije

Mi 8 pokreće jedan od najmoćnijih mobilnih procesora -  Snapdragon 845 64-bitni osmojezgreni procesor. Uređaj ima Amoled ekran veličine 6.21 inča s FHD+ (2248 x 1080) prikazom u omjeru 18.7:9 koji zauzima 88.5% prednje površine ekrana. Osvjetljenje ekrana iznosi do 600 nita.

Uređaj dolazi sa 6GB RAM-a, dok veličina pohrane iznosi 64GB, 128GB, ili 256GB, ovisno o modelu. Operacijski sustav je Android 8.1 Oreo preko kojega je postavljen MIUI 9.

Kamere

Na stražnjoj strani nalaze se dvije kamere od 12 MP od kojih jedna ima Sony IMX363 senzor s otvorom blende od f/1.8, dok je druga sa Samsung S5K3M3 senzorom s otvorom blende od f/2.4. Prednja kamera ima 20 MP s veličinom piksela od 1.8 mikrona i otvorom blende od f/2.0. Kamere imaju napredne funkcije poput samostalnog prepoznavanja različitih scena i odabiranja najboljih postavki tijekom snimanja.

Ugrađena je baterija kapaciteta 3400 mAh, podržan je Bluetooth 5.0 te Qualcomm’s Quick Charge 4+ brzo punjenje.

Dizajn

Mi 8 napravljen je od stakla i metala, a ekran mijenja boje ovisno o kutu pod kojim ga svjetlo obasjava. Stražnja strana uređaja posjeduje dvije kamere, logo, i senzor za očitavanje otiska prsta. Prednja strana ima „udubljenje“ u prikazu pri vrhu ekrana u kojemu se nalaze senzori za prepoznavanje lica. Sve fizičke tipke nalaze se na desnoj strani a utor za SIM krticu nalazi se na lijevoj strani uređaja. Na dnu uređaja smješten je Type-C USB ulaz i zvučnici. Veličina uređaja je 154.9 x 74.8 x 7.6mm, a težina iznosi 175 grama.

Sigurnost

Mi 8 ima Infrared Face Unlock, sustav za prepoznavanje lica koji skenira lice brojnim senzorima u kombinaciji s prednjom kamerom. Takav sustav trebao bi biti znatno sigurniji od uobičajenih sustava prepoznavanja lica koji koriste samo prednju kameru. Mi 8 također ima i skener otiska prsta ako preferirate ovaj način sigurnosti.

Cijene

Xiaomi Mi 8 trenutno stoji 422 dolara, za napredniju verziju Mi 8 SE izdvojit ćete 468 dolara, a najnaprednija verzija Mi 8 Explorer Edition stajat će 515 dolara. Inače to ga čini vjerojatno najjeftinijim high end flagship uređajem od svih većih proizvođača.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram