Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2018

Kickstarter neuspjeh je ostavio bijesne kupce bez revolucionarnih slušalica

POVEZANE OBJAVE:

Svaki put kada podržavate crowdfunding projekt sa svojim teškom zarađenim novcima, preuzimate rizik.

 

Uvijek postoji mogućnost da projekt neće uspjeti

Najnoviji primjer Kickstarter neuspjeha je Ossic, tvrtka sa sjedištem u San Diegu koja izrađuje programabilne "3D" slušalice. Ossic je prikupio 2.7 milijuna dolara na Kickstarter-u i 500.000 dolara na Indiegogu, prodavši 22.000 predbilježbi za svoje visoko-tehnološke slušalice, koje su koštale 200 do 300 dolara.

Tvrtka je za vikend priopćila kako je ostala bez financijskih sredstava i gasi kompaniju.

“Tvrtka odmah prestaje djelovati” – piše u priopćenju. “Imamo vrlo posvećene timove koji su ostali raditi zadnjih 6 mjeseci, radeći besplatno i dajući sve od sebe da kompanija opstane”.

Kompanija neće isporučivati dodatne slušalice, dok osobe koje su ih poduprle neće primiti povrat sredstava.

Ossic je osnovan za dizajniranje slušalica za virtualnu stvarnost koje su trebale pružiti sveobuhvatni zvuk. To je značilo da su trebale biti nešto naprednije od uobičajenih slušalica – imale su više senzora, čipova i softvera.

 

Ossic je završio izradivši samo 250 pari slušalica.

Kada je Tech Insider medijski popratio Kickstarter kampanju iz 2016., Ossic je obećao slušalice koje bi pratile oblik vaših ušiju i glave i prilagodile zvuk profila svakom korisniku.

Tech Insider je čak mogao isprobati prototip Ossic X slušalica.

"To je kao virtualna stvarnost za zvuk", napisao je Tony Villas-Boas.

Popular Science, Mashable, Game Informer te drugi časopisi za igru i tehnologiju i web stranice također su medijski popratile ovaj proizvod.  

Stvaranje novog hardvera i dalje je težak izazov. Tvrtke moraju svladati složenost azijske proizvodnje i često trebaju zaraditi milijune dolara u depozitima samo kako bi osigurali proizvodnju, a sve to dok istodobno razvijaju posve novi proizvod.

Na kraju dana, ovi su izazovi bili previše za Ossicov tim.

Facebook grupa ozlojeđenih klijenata okupila je 1800 članova u 48 sati.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram