Uber će od danas, 10. svibnja, povećati cijene svojih usluga u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Rijeci, Zadru i Šibeniku, objavljeno je na njihovoj internetskoj stranici.

“Promjene će povećati razinu kvalitete usluge”

“Približavanjem još jedne turističke sezone tijekom koje će Hrvatsku posjetiti milijuni stranih turista i gotovo tri godine nakon ulaska na hrvatsko tržište, tradicionalno se pripremamo za usklađivanje cijena u svim obalnim gradovima te od ove godine i u Zagrebu”, piše u uvodu njihova priopćenja.

Već duže vrijeme od vozača i korisnika usluge uber mogu se čuti špekulacije da će od 10.05.2018 za Uber moći raditi samo korisnici vozila proizvedenih u 2012. ili kasnije.

“To činimo, između ostalog, kako bi pratili ukupno kretanje cijena na cijelom tržištu, ali i doprinijeli našem cilju da korisnicima ponudimo još kvalitetniju uslugu kroz novija vozila, a partnerima-vozačima omogućimo veće prihode. Promjene koje uvodimo povećat će razinu kvalitete usluge putem Uber aplikacije u Hrvatskoj tako što će sva vozila imati maksimalnu starost od sedam godina. Dodatno ćemo postrožiti uvjete za nastavak vožnje vozačima s nižom prosječnom ocjenom što korisnicima garantira još ugodniju i sigurniju vožnju. Zbog svega navedenoga, od sutra, 10. svibnja 2018., u 12 sati dolazi do povećanja cijena usluga u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Rijeci, Zadru i Šibeniku”, stoji u nastavku priopćenja Ubera.

Objavljene nove cijene

Nije još poznato da li Uber smatra da u Splitu i Dubrovniku ljudi imaju bolji standard, veće prosječne plaće ili jeftinije gorivo, ali Splićani, Dubrovačani i ostatak južnije Hrvatske svoje vožnje će plaćati puno skuplje nego stanovnici metropole. Evo i novih cijena:

Nova cijena za uberX u Zagrebu iznosi:
Start: 6 kuna
Svaki prijeđeni kilometar: 3,60 kuna
Svaka protekla minuta: 0,60 kuna

Nova cijena za uberX u Splitu iznosi:
Start: 9,00 kuna
Svaki prijeđeni kilometar: 5,00 kuna
Svaka protekla minuta: 0,50 kuna

Nova cijena za uberX u Splitu iznosi:
Start: 9,00 kuna
Svaki prijeđeni kilometar: 5,00 kuna
Svaka protekla minuta: 0,50 kuna

Nova cijena za uberX u Dubrovniku iznosi:
Start: 11,00 kuna
Svaki prijeđeni kilometar: 6,50 kuna
Svaka protekla minuta: 0,65 kuna

Nova cijena za uberX u Zadru iznosi:
Start: 9,00 kuna
Svaki prijeđeni kilometar: 5,00 kuna
Svaka protekla minuta: 0,50 kuna

Nova cijena za uberX u Šibeniku iznosi:
Start: 6,00 kuna
Svaki prijeđeni kilometar: 4,00 kuna
Svaka protekla minuta: 0,90 kuna

“Nova cijena znači i povećanje prihoda svih tvrtki i obrta koji posluju putem Ubera što će dovesti do dodatnih zapošljavanja u takvim tvrtkama i obrtima te otvoriti dodatne poslovne prilike za poduzetnike”, dodaju iz Ubera.