Kompanija Boring Co. industrijski je eksperiment Elona Muska preko kojeg biznismen pokušava kreirati superbrzi podzemni tunel u urbanim sredinama koje imaju probleme sa pregustim prometom.

Preko 90% prikupljenih prihoda došlo je od strane Elona Muska

Kompanija je 06.04.2018 uspješno prodala 112,52 milijuna $ udjela kako bi prikupila sredstva za gradnju tunela. Po javno dostupnim podacima, kao predstavnici kompanije navede su Jared Birchall, predjsednik Muskovog Neuralink startupa te direktor SpaceX-a Steve Davis. Sam Elon Musk je uložio gotovo više od 100 milijuna $ u projekt.

“Preko 90% prikupljenih prihoda došlo je od strane Elona, dok su ostatak prikupili neki od njegovih najstarijih suradnika.” – stoji u priopćenju Boring Co. u kojem su također naveli da niti jedan investitor nije bio vanjski.

Ovaj projekt Musk promovira već nekih godinu dana, a projekt bi trebao zaživiti u Los Angelesu, Chicagu te bi trebao spojiti New York i Washington. Inicijalni tunel u Hawthorne-u, predgrađu Los Angelesa, već je napravljen, a kompanija je predala zahtjev za proširenjem.

Iako još nije dokazano da će Musk superbrzi sistem prijevoza biti financijski efikasan, kompanije je prije 2 godine skupila stotine tisuća dolara prodavajući kape sa logom projekta, da bi prošle godine zaradili gotovo 10 milijuna dolara samo od plamenobacača sa logom kompanije.