Zatvori
Poslovni Puls
18/04/2018

I Twitter se uključio u borbu protiv zakona o oružju

Twitter je najavio brojne promjene u okviru Twemoji 2.5 ažuriranja. Najvažnija je ona, koja po uzoru na Apple, WhatsApp i Samsung, planira pravi pištolj zamijeniti pištoljem na vodu.

 

Politički čin koji je za cilj imao prekinuti promociju oružja

Apple je još 2016. godine iz svojih emotikona uklonio automatsku pušku, da bi uskoro nakon toga zamijenio i pištolj sa zelenim pištoljem na vodu. Taj je postupak doživljen kao politički čin koji je za cilj imao prekinuti promociju oružja. Ovaj pozitivni primjer preuzele su i neke druge velike tvrtke po uzoru na Apple.

U objavi za TechCrunch Twitter je odgovorio da su se za promjenu odlučili kako bi njihovi emotikoni odgovarali onima koji se koriste na drugim platformama. No, neki u ovom potezu vide politički čin potaknut nedavnim oružanim napadima koji su se dogodili u SAD-u.

Twitter je društvena platforma za umrežavanje, razmjenu informacija i izražavanje svojih stavova. U posljednje vrijeme Twitter je izložen velikom zazoru budući da omogućava okrutno kritiziranje, uključujući prijetnje nasiljem i tjelesnim ozljedama. Kompanija je nedavno najavila da je pokrenula test kako bi korisnici postali svjesni njenih pravila, koja imaju za cilj potaknuti bolje ponašanje i civilne rasprave na mreži.

Među drugim emotikonima koji su doživeli transformaciju na Twitteru našao se i nož, koji sada više liči na kuhinjski nego na oružje. Ove će promjene utjecati na korisnike Twittera na desktop i mobilnim uređajima i TweetDeck-u.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram