Zatvori
Poslovni Puls
18/04/2018

Bitcoin mjenjačnica Coinbase kupuje Earn.com za 100 milijuna dolara

Coinbase će kupiti Earn.com, koji omogućuje korisnicima slanje i primanje digitalne valute odgovaranjem na e-mailove i obavljajući razne zadatke.

Coinbase je u posljednje vrijeme u fazi širenja

Kao dio dogovora od 100 milijuna dolara, suosnivač Earn.com-a i njegov CEO Balaji Srinivasan, postat će prvi šef tehnologije u Coinbaseu. Prije pokretanja Earn-a, Srinivasan je bio generalni partner tvrtke Andreessen Horowitz.

“Balaji je postao jedan od najcjenjenijih tehnologa u kripto-području i smatra se jednim od nekolicine pionira” – izjavio je Brian Armstrong, CEO Coinbasea, u objavi na blogu u ponedjeljak.

Coinbase nije otkrio uvjete dogovora, ali Recode smatra da je ponuda bila više od 100 milijuna dolara.Srinivasan ima diplome iz elektrotehnike i kemijskog inženjerstva sa Stanforda, te je držao tečajeve o rudarenju podataka, statistici, genomici i blockchainu.

Inače, Coinbase je u posljednje vrijeme u fazi širenja. U petak je najavila kupovinu preglednika mobilnih aplikacija i novčanik za Ethereum blockchain zvan Chipper Browser.

Ranije u travnju, Coinbase je najavio novi fond za rizični kapital ili inkubator, Coinbase Ventures. Radi se o fondu iz kojeg bi se financirale različite startup tvrtke vezane uz tehnologiju kriptovaluta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram