Zatvori
Poslovni Puls
02/04/2018

Osijek Drone Expo - prvi sajam dronova u Hrvatskoj

Dvodnevni Osijek Drone Expo ponudit će doista bogat program koji će uključivati izložbu dronova, panele i predavanja, radionice za sve koji žele sklopiti vlastiti dron, računalne simulacije letenja race dronova, nagradne igre, druženje, zabavu itd.

Najzanimljiviji dio dvodnevne manifestacije je utrka Drone race kup Hrvatske na kojem će se upravljati dronovima s FVP (first person viewom) naočalama.

Utrke se voze grupno, pod budnim okom direktora utrke. Po četiri natjecatelja u što kraćem vremenu moraju proći stazu koja se sastoji od prepreka, zastavica i vrata i oštrih zaokreta u sve tri dimenzije. Staza je složena unutar prostora od 4000m2.

O popularnosti ovog sporta govori i Grand Prix održan u ožujku prošle godine u Dubaiju s nagradnim fondom od preko milijun dolara. Prijenos utrka održanih diljem svijeta zahvaljujući televizijskim kućama ESPN i EuroSport gledatelji su mogli pratiti uživo.

U sklopu manifestacije bit će riječi i o zakonskom regulativama i pravilima koja se odnose na korištenje dronova, ali i o poslovnim mogućnostima koje pružaju bespilotne letjelice.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram