Zatvori
Poslovni Puls
03/01/2018

Peking dobiva tehnološki park posvećen razvoju umjetne inteligencije

Vlasti su izjavile da će se u pet godina u Pekingu izgraditi tehnološki park u potpunosti posvećen umjetnoj inteligenciji...

Park će biti smješten u okrugu Mentougou, predgrađu zapadnog Pekinga te će se prostirati na 54,87 hektara, izvještava Beijing News, citirajući plan kojeg su vlasti okruga Mentougou objavile u utorak.

Procjenjeno je da će ulaganja iznositi 13,8 bilijuna yuana (oko 2,1 bilijuna američkih dolara), te se očekuje da će park privući oko 400 poduzeća, ukupnog procjenjenog godišnjeg prihoda od oko 50 bilijuna yuana (oko 7,7 bilijuna američkih dolara).

Park će se usredotočiti na područja koja se razvijaju poput brzih velikih podataka, računarstva u oblaku, biometrijske identifikacije i dubokog učenja. Njegova tehnička infrastruktura uključuje petu generaciju mobilnih mreža, super kompjuter i usluge u oblaku.

Tvrtka koja razvija park - Zhongguancun Development Group - će tražiti partnere u kineskim i stranim sveučilištima, istraživačkim institucijama i velikim tvrtkama kako bi uspostavili razna istraživačka centra u parku, uključujući i laboratorij za umjetnu inteligenciju na razini države, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram