Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2017

FlixBus do kraja 2017. godine postaje profitabilan

Otkako je start-up FlixBus, danas europski br. 1 kada su u pitanju putovanja autobusima, započeo svojim prvim vožnjama 2013. godine u Njemačkoj, proširio se na ukupno 26 europskih zemalja te u studenom ove godine najavio širenje na američko tržište otvaranjem ureda u Los Angelesu...

Hrvatska je ulaskom u zelenu mrežu u lipnju 2016. godine postala 18. europska zemlja, dok ured u Zagrebu predstavlja regionalni centar za centralno istočnu Europu te se iz njega trenutno vode četiri države (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija). Uredom je u početku upravljalo troje ljudi, dok danas ured zapošljava preko 35 djelatnika, a zapošljavanja se nastavljaju i u 2018. Konstantan rast i razvoj zelene mreže te fokus na putnika i doživljaj putovanja doveo je do profitabilnosti FlixBus start-upa.

˝Samo ove godine FlixBusom će putovati preko 60 milijuna putnika zahvaljujući naporima cijelog tima pozicioniranog u 12 europskih ureda te naporima naših 250 autobusnih partnera diljem Europe. Kao rezultat svih napora, do kraja 2017. godine postajemo profitabilni na globalnoj razini što nam kao start-up kompaniji daje dodatni vjetar u leđa za daljnji razvoj u 2018.˝ - izjavio je Boris Blažević, direktor za FlixBus CEE South regiju.

Formulu uspjeha FlixBusa predstavlja jedinstveni međunarodni poslovni model. Kombinacija tradicionalnog načina putovanja i unos digitalizacije u isti rezultira generiranjem mladih putnika koji su generacija upravo tog digitalnog doba.

˝U Hrvatskoj imamo puno mladih i aktivnih ljudi željnih putovanja i iskustva, a upravo njima je potrebno jednostavno i brzo nalaženje načina putovanja do željene destinacije, brza kupovina karte i jednostavno putovanje koje će im ponuditi sve što im treba i na samom putovanju – besplatan Internet, utičnicu, udobnost i sigurnost.˝ - izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju.

Prema FlixBus statistici, autobusom najviše putuju oni između 18 i 35 godina.

˝Danas ova dobna skupina putnika rijetko više želi ili ima vremena stajati u redu na blagajni.˝ - dodala je Petra.

Uz odličnu implementaciju tehnologije u tradicionalnu industriju putovanja, formulu uspjeha podržava i široka mreža linija koja raste iz dana u dan, a trenutno s 200.000 dnevnih veza spaja 1.400 destinacija u 26 europskih zemalja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram