Zatvori
Poslovni Puls
10/02/2017

Hrvatski smartphone brend NOA kreće u osvajanje bosansko-hercegovačkog tržišta

Jučer je u sarajevskoj Vijećnici na spektakularan način predstavljena bosanskohercegovačka kompanija Noa Group d.o.o. i najnoviji pametni telefon Noa H10. Planovi ove tvrtke su izgradnja regionalnog razvojnog centra za administrativnu i tehničku podršku Noa pametnim telefonima...

Noa Group d.o.o. je bosanskohercegovačka kompanija koja ima internacionalno strateško partnerstvo sa izvornim tvorcem Noa robne marke, kompanijom Hangar 18 d.o.o. iz Koprivnice, te regionalnu autorizaciju Noa robne marke. Široj javnosti predstavljeni su razvojni investicijski kapaciteti u BiH, kao i detalji izgradnje regionalnog razvojnog centra za administrativnu i tehničku podršku. Vezano za zapošljavanje u ovom razvojnom periodu, Noa Group će direktno uposliti oko 100 mladih visoko obrazovanih ljudi i indirektno davanjem poslova bosanskohercegovačkim firmama još toliko.

Planovi tvrtke Noa Group su direktno u BiH investirati oko 2.000.000 EUR u već spomenuti razvojni i distributivni centar. Za daljnji razvoj modela, širenje na nova tržišta i stabilizaciju poslovanja Noa Group će investirati 12.500.000 EUR zajedno s tvrtkom Hangar 18 d.o.o. iz Hrvatske.

„Naše partnerstvo pokazuje da se na ovim prostorima može još uvijek zajednički raditi dobar posao. Sama sinergija Noa grupacije na regionalnom nivou pokazat će znatno bolje stope rasta i strateškog korporativnog pozicioniranja. Ovo je prvi put da zaista i istinski imamo regionalni brand koji je idejno potekao sa ovih prostora. Mi jesmo i hoćemo biti regionalni igrač u ovom segmentu biznisa. Naš fokus je regija, a posebno ističemo Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. Zatim zemlje Bliskog Istoka Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Katar, Kuvajt, Saudiska Arabija i Turska. Posebno za mene osobno velika je satisfakcija što će Bosna i Hercegovina te Sarajevo biti okosnica spomenutog razvoja“, izjavio je prvi čovjek tvrtke Noa Group mag.ecc Nermin Hubić.

Cilj tvrtke Noa Group je saradnja sa svim relevantnim telekom operaterima, kao i da se „brand“ Noa plasira na cijelo tržište u BiH putem distributera.

„Izrazito nam je zadovoljstvo što je netko prepoznao potencijal naše robne marke Noa i što smo uspjeli naći zajednički jezik. IT industrija je jedna od najzahtjevnijih područja na suvremenom tržištu koja je na ovim područjima bila zanemarivana, unatoč činjenici da je jedan od najvećih generatora ekonomskog rasta. Ovo strateško partnerstvo cilja na uspostavu dugoročne regionalne suradnje na području razvitka tržišta mobilne telefonije i srodnih tehnologija. Nadamo se da će ova multi nacionalna suradnja biti kamen temeljac budućih ekonomskih projekata koji će pomoći razvitku BiH i ostalih država u regiji i šire“, izjavio je prvi čovjek Hangar18 Mario Kralj, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram